Mardin’de Karne Heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de Karne Heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 15:42

MARDİN’DE İLKÖĞRETİM VE ORTA ÖĞRETİM SEVİYELERİNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI.

Mardin’de ilköğretim ve orta öğretim seviyelerinde eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı.
Mardin’de 5 bin 673 derslikte eğitim gören 213 bin 4 öğrenci karnelerini alarak 3 ay sürecek tatil dönemine girdi. Öğrencilerin karnelerini almasının ardından görüş ve önerilerini paylaşan eğitimci Özgür Üstün, “Öğrencilerin başarısında 3 önemli unsur vardır. Bunlar; öğretmen, öğrenci ve velidir. Bu dönemlerde veliler ve öğrenciler üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin yaz tatillerini verimli şekilde geçirmeleri gerektiğini belirten Üstün, “Öğrencilerin kendilerini ifade edebilme yeteneğini kazanabilmesinin en önemli ayağı okuma alışkanlıklarını geliştirmeleridir. Uzun yaz tatilleri bu alışkanlığı edinebilmeleri için iyi bir fırsat. Veliler bu doğrultuda çocukların kitap okuma alışkanlığı edinmesinde üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştu.
Liseye kayıt yaptıracaklar için yerleştirmeye esas puanlar 24 Haziran’da ilan edilecek. Merkezi sınav puanları ile yapılacak özel okullara kayıt işlemleri 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri içinde tamamlanacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz’da saat 13:00’e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları 14 Temmuz’da ilan edilecek. 3 ay sürecek tatil, 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında başlayacak olan eğitim ve öğretime uyum programıyla son bulacak ve öğretime 14 Eylül 2015 Pazartesi günü geçilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!