Mardin’de 4. Bulgur Pilavı Festivali Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de 4. Bulgur Pilavı Festivali Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 14:33

MARDİN BULGUR SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 4. BULGUR PİLAVI FESTİVALİ, ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MARDİN MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA YAPILDI.

Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği 4. Bulgur Pilavı Festivali, Artuklu Üniversitesi Mardin Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı.
Artuklu Üniversitesi Mardin Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen şenlikte yaklaşık iki bin öğrenci ve misafire ücretsiz etli bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı. Türkiye’de sert bulgurluk buğdayın yetiştirildiği illerin başında gelen Mardin’de geleneksel hale getirilen şenliklerde dev kazanlarda pişirilen bulgur pilavları öğrenci ve misafirlere ikram edildi.
Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği bulgur şenliğine, Mardin Vali yardımcıları Ali Güldoğan, Ali İkram Tuna, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap, iş adamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği adına bir konuşma yapan Faysal Sun, "Mardin kadim Mezopotamya toprakları üzerinde kurulmuştur. Bölgemizde çok büyük tarım potansiyeli vardır. Dünyanın en kaliteli bulgurluk buğdayı burada yetişir. Kaliteli buğday kaliteli bulgur demektir. Bugün Mardin’de 14 tane bulgur fabrikası bulunmaktadır. Türkiye’nin bulgur üretiminin yüzde 15’ini Mardin yapmaktadır. İhracatının ise yüzde 30’unu Mardin karşılamaktadır. Stratejik olarak Ortadoğu pazarına ve Irak ve Suriye ile komşu olmamız bizim için avantajdır. Bulgur çok ileri teknolojik fabrikalarda el değmeden hijyen bir ortamda üretilmektedir. Modern çağın hastalıkları olan obezite, diyabet kolon kanseri gibi hastalıkların artmasıyla bulgura olan talebi artırmıştır. Çocuklarımızın sağlığına önem veriyorsak bundan sonraki yaşamımızda sofralarımızda bulgura daha fazla yer vereceğiz" dedi.
Sağlıklı bilinçli beslenme alışkanlığı kazandırmak, fastfood tarzı beslenmenin zararlarını anlatmak için bu gibi festivalleri düzenlediklerini vurgulayan Faysal Sun, "Bugün Uzakdoğu ve Avrupa’da bulgura Türk pirinci denilmektedir. Bu sebeple vatandaşlık ve sosyal sorumluluk projesi olarak biz Mardin’deki Mardin Bulgur Üreticileri Derneği olarak Artuklu Üniversitesi ile iş birliği yaparak daha sağlıklı bilinçli beslenme alışkanlığı kazandırmak, fastfood tarzı beslenmenin zararlarını anlatmak ve halkımıza bulguru sevdirmek için bu festivali düzenlemekteyiz. Her yıl festivalimiz yeni etkinliklerle ve daha da gelişerek düzenlemekteyiz. Biz sanayi ve iş adamaları olarak halkımıza ve gençlerimize karşı sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ederek daha duyarlı daha kaliteli ürünler üreterek halkımıza olan vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!