Mardin’de 3 Dilde Mevlid-i Şerif Okunacak

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de 3 Dilde Mevlid-i Şerif Okunacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 13:57

MÜFTÜ COŞKUN, MARDİN'DE KADİR GECESİ NEDENİ İLE CAMİLERDE KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ VE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAĞINI SÖYLEDİ

Mardin’de Kadir gecesi nedeniyle Kasımiye Medresesi’nde üç dilde Mevlid-i Şerif okunacak.
Bin aydan daha hayırlı gece olarak bilinen Kadir gecesinde Mardin’de birden fazla etkinlik düzenleniyor. Bu gecede Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tüm camilerin sabaha kadar ibadete açık olacağını söyledi ve çeşitli etkinliklerin olacağını da duyurdu. Coşkun, "Halkımızın o geceyi en hayırlı bir şekilde geçirmesi için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ayrıca şehrin önemli ibadet alanlarından biri olan Kasımiye Medresesi’nde 3 farklı dilde mevlit okunacak" dedi. Kadir gecesinin tüm ruhunu camilerde hissedileceğini ifade eden Coşkun, “Fuat Yağcı, Küba ve Ulu Cami gibi büyük yerlerde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunacak" diye konuştu. Kur’ anı Kerim’in kıymetinin en çok bu gecede bilinmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Kur’an’la irtibatımız ölçüsünde değer kazanır ya da değer kaybederiz. Kur’an’a değer verdiğimiz ölçüde gönül dünyamızı mamur ve mesut eder, dünyamızı da barış ve esenlik yurduna çevirebiliriz. O, insana kendini, dünyasını, ahiretini tanıtan bir hayat kitabı ve rehberidir. O, insana asla eğrilik bulunmayan dosdoğru bir yol ve istikamet çizer. Onun sahifelerini açan, onda kendini bulur, Rabbini bulur; saygı ve sevgiyi, sadakat ve muhabbeti bulur. O, hayra anahtar, şerre kilit ilahi bir kitaptır. Bu kitaba gönül veren, tevhide sadakatiyle İbrahim Halilulah olur; türlü çilelere karşı sabrıyla Eyüp olur; türlü tuzaklara karşı iffet ve hayasıyla Yusuf olur; türlü firkat ve musibetlere karşı metanetiyle Yakup olur" diye konuştu.
Dünyadaki terör olaylarına, savaşlara ve katliamlara değinen Coşkun merhamete sığınmaları gerektiğini ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanında mazlum kanı dökülmekte, küçücük çocuklar acımasızca katledilmekte, analar, elleri sinesinde gözyaşı dökmekte, kardeş, gözünü kırpmadan kardeşini öldürmektedir. Bu durum, ‘Bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir. İlahi mesajıyla insanla buluşan Kerim Kitabımızın hak, adalet, insaf, şefkat ve merhamet çağrılarına ne kadar da muhtaç olduğumuzu göstermektedir" şeklinde konuştu.
Kur’anı Kerim’in güzelliğiyle hayatlarına yeniden şekil vermeleri gerektiğini dile getiren Coşkun, "her şeyden önce Kur’anla yüzleşilmesi gerektiğini kaydetti. Coşkun, "Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, topyekun insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!