Karakol saldırısıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Karakol saldırısıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 12:31

Karakol saldırısıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

MARDİN, (DHA)- MARDİN'de Cevizlik Jandarma Karakolu'na geçen Temmuz ayında düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu, 1 sivilin yaşamını yitirdiği, 12 askerin de yaralandığı bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde ise 1 tabanca ve 1 av tüfeği ile bu silahlara ait mermiler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
Cevizlik Jandarma Karakolu'na 9 Temmuz günü PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araç düzenlediği ve 2 asker şehit olduğu, 1 sivil kadının yaşamını yitirdiği, 12 askerin de yaralandığı saldırıyla ilgili Cevizlik Mahallesi'nde 2 kişi gözaltına alındı. Mardin Valiliği'nce konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"9 Temmuz 2016 tarihinde Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı'na bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı ve bombalı araç olayı ile ilgili olarak; Cevizlik Mahallesi'nde 2 şahsın ev ve eklentilerinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan arama neticesinde; 1 ruhsatsız 9 milimetre çapında tabanca, 1 şarjör, 1 tabanca kılıfı, 9 milimetre çapında 9 fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği, 73 av tüfeği fişeği, 1 dürbün, cep telefonları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Olayla ile ilgili 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!