Mardin’de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2024 17:20

Mardin’de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu

Haberin Devamı

Salih KESKİN-Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MARDİN,(DHA)- MARDİN’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimin 8’inci yılı dolayısıyla mevlidi şerif okutuldu, dualar edildi, aşure dağıtıldı. Midyat ilçesinde de 15 Temmuz şehidi polis memuru Velit Bektaş, kabri başında anıldı.

Mardin Valiliği tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camii'nde mevlidi şerif programı düzenledi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlidi şerif okutuldu. Program, İl Müftüsü Enver Türkmen’in 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için yaptığı dua ile sona erdi. Programa, Vali Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe müftüleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazı çıkışı da vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Haberin Devamı

MİDYAT’TA 3 DİLDE MEVLİT OKUTULDU, 15 TEMMUZ ŞEHİDİ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Midyat ilçesinde de, darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan polis memuru Velit Bekdaş için, Ulu Cami Mahallesindeki Haci İsa Cengiz mezarlığınki kabri başında anma töreni düzenlendi. Programda, Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri çerçevesinde camide şehitler için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu. Programa Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, kurum müdürleri ve AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!