Mardin’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2024 14:56

Mardin’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri sürüyor

Haberin Devamı

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)-MARDİN’de il protokolü ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Selen Kışlası’ndaki şehitliği ziyaret etti.

Mardin Valiliği tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında il protokolü tarafından Selen Kışlası Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi. Törene, Vali Tuncay Akkoyun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, Milletvekili Faruk Kılıç, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ve aileleri ile çok sayıda kişi katıldı. Programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Enver Türkmen dua etti. Duadan sonra Vali Akkoyun ve İl protokolü, Gara’da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen polis memuru Vedat Kaya’nın anne ve babasını ziyaret ederek, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Vali Akkoyun ve beraberindekiler, daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul'un Esenler ilçesinde gazi olan Halil Algan ve Ankara’nın Çankaya İlçesinde Genelkurmay Başkanlığı önünde gazi olan Mesut Tatlıdede’yi ziyaret etti. Gaziler Algan ve Tatlıdede, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

‘MİLLETİMİZ, KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI’

Hain darbe girişimi sırasında vatandaşların gözünü kırpmadan vatanı savunmak için darbecilere karşı güçlü bir irade ortaya koyduğunu belirten Vali Tuncay Akkoyun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve aziz milletimizin güçlü iradesi ile 15 Temmuz’da yüzyılın emsalsiz mücadelesini verdik. 15 Temmuz'da, her bir karışı ayrı bir destana tanıklık etmiş aziz vatanımızda, milletimizin istiklal ve istikbalinden, birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdık. Milletimiz, cesaretle meydanlara çıkarak kahramanlık destanı yazdı” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!