30’uncu Avrupa Fair-Play Birliği Ödül Töreni, Mardin’de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

30’uncu Avrupa Fair-Play Birliği Ödül Töreni, Mardin’de yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2024 15:36

30’uncu Avrupa Fair-Play Birliği Ödül Töreni, Mardin’de yapılacak

Haberin Devamı

30’uncu Avrupa Fair-Play Birliği Ödül Töreni, Mardin’de yapılacak

Salih KESKİN / MARDİN, (DHA) - AVRUPA Fair Play Birliği (EFPM), kuruluşunun 30’uncu yıldönümünde Mardin’de uluslararası kongre ve ödül etkinliği düzenleyecek. Medeniyetlerin buluşma noktası olma özelliği taşıyan, bu nedenle Fair-Play ruhuna en uygun yerlerden biri olarak seçilen Mardin'de 21-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak etkinliklere 41 ülkeden davetliler katılacak.

Avrupa Fair-Play Birliği’nin kuruluşunun 30’uncu yılı dolayısıyla Mardin’de, ödül töreni ve kongre düzenlenecek. Hazırlık komitesinin kente gelerek çalışmalarına başladığı etkinlikler, 21-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu İkinci Başkanı Bilge Donuk, etkinliğe 41 ülkenin davet edildiğini belirterek, "Mardin'i ben kişisel olarak çok seviyorum. Ev sahipliği anlamında da çok uygun bir şehir olduğunu düşünüyorum. Mardin Valiliği, Kültür Turizm Müdürlüğü ve İş İnsanı Mehmet Samsa bizi destekliyor. Onların katkıları ile güzel bir kongre gerçekleştireceğiz. Avrupa Fair-Play Birliği'ne üye 41 ülke davet edildi. Ödül töreni yapılacak ve bilimsel bir kongre düzenlenecek. Etkinlikte 20'ye yakın ödül takdim edilecek. Hem ödül töreni hem kongre şeklinde bir program olacak. Bir de misafirlerimize bir gezi planlıyoruz. Mardin ve bu bölgeyi tanımaları için böyle bir etkinliğimiz olacak" dedi.

Haberin Devamı

'FAIR-PLAY'İ TÜM DÜNYAYA YAYMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair-Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz, Fair-Play’i tüm dünyaya yaymak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Bizim gibi diğer ülkelerin de kendi ülkelerinde ödül kazanmış veya Avrupa'ya aday gösterilmiş üyeleri burada ödüllerini alacak. Bunların içerisinde çeşitli spor dalları aktif olarak spor yaparken gösterdiği davranış ödülü var veya spora adanmış bir ömürden dolayı ödülleri var. Dolayısıyla farklı farklı alanlarda ödüller alınabiliyor. Türkiye'de davranış dalında ödül var. Spor sahasında herhangi bir rakibine centilmen davranıştan dolayı bu ödül kazanılıyor. Kariyer dalında da ödülümüz var. Ayrıca kariyerin dışında Türkiye'de ve dünyada farklı olarak toplumsal alanda ödüller var. Bu da sporun dışındaki normal yaşamda gösterilen Fair-Play ödülleri davranışlarına verilen bir ödül bu şekilde Fair-Play'i tüm dünyaya yaymak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. (DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Haberin Devamı

-Hazırlık komitesi üyelerinden genel görüntüler

-Fair-Play Komisyonu İkinci Başkanı Bilge Donuk’un konuşması

-Avrupa Fair Play Birliği Bilim Kurulu Üyesi Sevim Güllü’nün konuşması

-Fair-Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz’ın konuşması

-Mardinli iş insanı Mehmet Samsa’nın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!