Güncelleme Tarihi:
MANİSA'da fırın işletmecisi Mustafa Vural, tavsiye üzerine zeytinyağıyla ekmek üretimine başladı. Ekmeğin lezzetli olduğunu ifade eden Vural, müşterilerin daha geç bayatladığı için bu ekmeği tercih ettiklerini söyledi.
Manisa'daki bir ekmek fırınının işletmecisi Mustafa Vural, zeytinyağıyla ekmeği buluşturdu. Vural, zeytinyağının şifa kaynağı olduğunu bildiklerini ve bu nedenle ekmeklerinde kullanmaya başladıklarını anlatı. Zeytinyağlı ekmek üretimine bir müşterisinin tavsiyesi üzerine başladığını kaydeden Vural, zeytinyağlı ekmeğin en önemli özelliğinin geç bayatlaması olduğunu dile getirdi. Müşterilerin de zeytinyağı ile yapılan ekmeği daha sağlıklı buldukları için tercih ettiklerini kaydeden Vural, "Normal bir ekmek 2 günde bayatlıyorsa bu ekmekler 3-4 günde bayatlamaz. Ekmeğe lezzet kattığını düşünerek böyle bir ekmek yaptık. Lifler açısından çok zengindir. Sindirim sistemi için birebirdir. Protein açısından zengindir. Yaptığımız çeşitlerin hemen hemen yüzde 99'u bitiyor. İnsanlar bu ekmekleri yedikçe başkalarına da öneriyor" diye konuştu.
250 gram ağırlığındaki normal ekmeğin kentte 1 liradan satılırken, 150 gram zeytinyağlı ekmeğin fiyatının 2 lira olduğu belirtildi.
Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF