ZEKA'dan işgücü açığını kapatmak için eğitim hamlesi

Güncelleme Tarihi:

ZEKAdan işgücü açığını kapatmak için eğitim hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 19:35

ZEKA'dan işgücü açığını kapatmak için eğitim hamlesi

Haberin Devamı

ZAFER Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) Manisa'da düzenlenen toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, kuruma bağlı Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve Kütahya illerindeki işgücü açığının kapatılması ve nitelikli işgücü yetiştirilmesi için bölgedeki KOBİ çalışanlarına ve işverenlerine 100 bin saati aşan eğitimler verileceğini söyledi.
ZEKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Manisa'da yapıldı. Manisa Saruhan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Ahmet Okur, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil katıldı.
Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa'yı kapsayan bölgede yapılan projelere maddi destek verdiklerini belirtip, bölgenin ekonomik açıdan gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Maddi desteğin yanı sıra bölgedeki işgücü açığının kapatılması için de çalıştıklarını açıklayan Yıldırım, "Bölgemizde dönüşen ekonomik yapıda oluşan iş gücü açığının kapatılması, işgücü açığı oluşturan sektörlerde istihdam edilmek üzere insan kaynağı yetiştirilmesi, çözüm yollarına ilişkin politikalar geliştirilmesi amaçlıyoruz. Bunun için Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezi (BİGEM) kurduk. Bölgede belirlenen 9 öncelikli sektörde mevcut durum ile işverenlerin ve çalışanların sektörlere ilişkin çalışmalarını saptamak üzere anket çalışmaları da yaptık. Bu anketler sonucunda sektörel işgücü boşlukları saptanacak ve veri analizleri gerçekleştirilecektir. Ekim 2016'dan itibaren bölgedeki çalışanların ve işverenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi için toplamda 100 bin saati aşan eğitimler vermeye başlayacağız" dedi.
Eğitimlerin sadece çalışanlara değil işverenlere de verileceğini dile getiren Yıldırım, bölgede işgücü kapasitesini nitelikleri olarak artırmayı ve işverenler için yeni fırsatlar yaratmayı planladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından yönetim kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!