Yunuskent'te 2'inci kuralar 23 Kasım'da çekilecek

Güncelleme Tarihi:

Yunuskentte 2inci kuralar 23 Kasımda çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:06

Yunuskent'te 2'inci kuralar 23 Kasım'da çekilecek

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi öncülüğünde, TOKİ tarafından yaptırılan Yunuskent Projesinin ilk etabı olan 1101 konutun 2'inci kuraları, 23 Kasım Çarşamba günü çekilecek.
TOKİ'nin en prestijli 3'üncü büyük projesi olarak gösterilen Akgedik Yunuskent Projesi'nin 1101 konutluk ilk etabında binalar yükseliyor. Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş da başkana eşlik etti. Örnek daireyi gezen Başkan Çerçi, altyapıyı inceledi, bağlantı yollarını gezdi. İlk etapta kendilerine ev çıkan hak sahiplerinin merakla beklediği şerefiyeli-maliyetli kura tarihini de açıklayan Başkan Çerçi, kuraların 23 Kasım'da çekileceğini açıkladı.
Aksilik çıkmaması halinde konutları 2017'nin Eylül ayında sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Çerçi, "Burada yeni bir şehir kuruluyor. Altyapıyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Biz burada sadece konut yapmıyoruz. Doğalgazından, telekomünikasyona, elektriğinden arıtmasına kadar tüm çalışmalar sürüyor. Bütün ilgili firmalarla görüşüldü. Bağlantı yolları da açılmaya başlandı. Önümüzdeki yıla kadar bunların da tamamlandığını göreceğiz" dedi.
2'inci etap çalışmalarına da değinen Çerçi, değişiklik olmaması halinde Aralık'tan itibaren talepleri kabul etmeye başlayacaklarını söyledi. Başkan Çerçi, 1484 konutluk bir çalışmayla 2'inci etabın ilkine göre daha büyük olacağını belirtti.
ÖDEME TAKVİMİ BELİRLENECEK
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise planlanan takvimin önünde gittiğini ifade ederek, "Gerek inşaatların yapımı gerekse tüm altyapı çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğümüz, çalışmalarına zaman kaybetmeden ivedilikle başladı. Birinci etabın 2'inci kurası ve Aralık ayında başlayacak 2'inci etabın ilk müracaat taleplerini almak için çalışmalarımızı tamamladık. Kuranın en önemli kısmı hak sahipleri ön peşinatı, aylık taksitini yani ödeme planını öğrenecek. Kuradan sonra hazırlanan örnek daireler Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü'nün organizasyonuyla belirli bir plan dahilinde 23 Kasım'dan sonra gezilebilecek. Bunun duyurusunu da kısa sürede Yunusemre Belediyesi'nin resmi web sitesinden yapacağız" dedi.
YUNUSKENT HAKKINDA
119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam 1101 konut, 39 ticari alan, 1 cami, 1035 araçlık otopark, 55 araçlık engelli otoparkı, 1 çocuk oyun parkı, 1 tenis kortu, birer futbol ve basketbol sahası, 1 açık spor tesisi, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor. Projenin en geç 2017 yılı eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 1 milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik'te 5 bin 500 konut, 20 eğitim kurumu, 2 sağlık kuruluşu 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!