Yunusemre Günleri Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunusemre Günleri Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 14:05

Yunusemre Günleri Başlıyor

Haberin Devamı

MANİSA'daki Yunusemre Belediyesi'nin gelecek nesillere Yunus Emre'nin düşüncesini taşımak için geçtiğimiz yıl başlattığı Uluslararası Yunus Emre Günleri 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliğinin tanıtım programı Saruhan Otel'de düzenlenen toplantı ile yapıldı. Toplantıya AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Ramis Şiyak, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Daire Müdürleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonun dopdolu geçeceğini söyleyerek amaçlarının Yunus Emre'nin felsefesini gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak olduğunu dile getirdi. Geçen yıl Yunus Emre'nin hayatını, İslam Felsefesi'ni anlatmaya çalıştıklarını hatırlatan Çerçi, "Dünyaca ünlü düşünürümüzün öğretisini, felsefesini anlatmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Uluslararası çapta bir sempozyum gerçekleştireceğiz. Sempozyuma 7'si yurtdışından olmak üzere yaklaşık 120 akademisyen katılacak. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz beste yarışmasına 69 beste gönderildi. 6 değerli jüri üyesi, 10 eseri finale bıraktı. Bu eserlerin sunulacağı gecede dereceye giren eser sahiplerine de ödüllerini vereceğiz. Bu yapılan etkinliğin amacı Yunus Emre adını yaşamak ve yaşatmak, öğretisini gelecek kuşaklara aktarmak. İnanıyorum ki Yunus Emre öğretileri bundan 50 yıl sonra hayatımızda çok daha önemli bir yer tutacak. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz" diye konuştu. Çerçi ayrıca, önümüzdeki yıl düzenleyecekleri programın kapsamını genişletmeyi hedeflediklerini belirterek, gelecek yıl kısa film yarışması, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra, okullarda çeşitli faaliyetler yapacaklarını ifade etti.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliğinde sergi açılışlarının yanı sıra, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olanlar için 'Şehitleri Anma Gecesi' de düzenlenecek. 15 Ekim tarihinde Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte ünlü sanatçılar Dursun Ali Erzincanlı, Orhan Çakmak ile Esat Kabaklı seslendireceği şarkılarla darbe şehitlerini anacak. Etkinlik çerçevesinde ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu ise 14 Ekim Cuma günü Atatürk Spor Salonu'nda Manisalı sevenleriyle buluşarak söyleşi yapacak. Etkinlikte ayrıca, içinde Kazakistan, Bosna Hersek, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Romanya ve Irak'tan olmak üzere 120 akademisyenin katılacağı sempozyum düzenlenecek.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!