IHA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 17:09
YUNUSEMRE BELEDİYESİ, İLÇEDE BULUNAN YUNTDAĞI VE BENZERİ KIRSAL ALANLARININ ORGANİK TARIM HAVZASI OLARAK İLAN EDİLMESİ İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATTI.
Yunusemre Belediyesi, ilçede bulunan Yuntdağı ve benzeri kırsal alanlarının organik tarım havzası olarak ilan edilmesi ilgili çalışma başlattı.
Kırsal anlamda gerçekleştirdiği projeler ile çiftçileri rahatlatan ve tarımsal anlamda birçok projeyi hayata geçiren Yunusemre Belediyesi, organik tarım anlamında izlenilecek yol haritasını belirlemek amacıyla toplantı gerçekleştirdi. Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin yanı sıra Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kurt, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Yunusemre Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, ziraat mühendisleri ve organik tarım ile uğraşan çiftçiler katıldı. Toplantı Ziraat Mühendisi Derya Çoban’ın, organik tarımın yaygınlaştırılması ile ilgili olarak yaptığı sunum ile başladı. Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, organik tarımın üreticilere faydalarının öğretilmesi gerektiğini belirterek, “Var olan ürünleri düşünürsek daha iyi olur. Organik tarımı sertifikasyon süreciyle ile başlatsak daha faydalı olur. Yeniliklere üreticilerimizin daha da açık olmasını sağlamamız gerekiyor.” dedi.
“ÜRETİCİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise organik tarımın vatandaşlara anlatılması gerektiğini vurgulayarak, “Organik tarım konusunda potansiyel var ise bunlarda değerlendirilebiliyor insanlarda bunu görebiliyorsa askeri ücretli çalışan insanlar hafta sonları üretimini yapar. Üreticilerimiz yazın her hafta sonu gitse her üretimini yapsa 15-20 bin lirada cebine para girse üretici organik tarım işini seve seve yapar. Çünkü kendi yaptığı işin dışında araziden sağladığı gelirin üzerine yatırımını yapar. Bu durumdan da şikayetçi olmaz. Biz vatandaşlarımızı güzel bir kazanç kapısı sunabilirsek ben inanıyorum ki her genç çok fazla emek harcamadan çokta iyi para kazanabilir. Yeter ki bunun örneklerini numunelerini biz üreticilerimize gösterelim.” diye konuştu.
Öncelikle kırsal bölgedeki üreticinin organik üretime teşvik edilmesinin sağlanması gerektiğini belirten Başkan Çerçi, “Organik üretim alanları tespit edilecek, ürün çeşitliği belirlenecek ve sertifika maliyetleri tespit edilerek bu çerçevede üretici eğitimleri planlanarak, belgelendirme çalışmaları başlatılacaktır. Yuntdağı bölgesinde ve diğer kırsal alanlarda yetiştirilen organik ürün kapsamında ele alınan ürünlerin organik tarım üretimine katkı sağlanması, ürünlerin tanıtılması ve pazar alanının oluşturulmasında belediyemiz öncülük yapacak.”şeklinde konuştu.