Üzüm üreticileri karşılıksız çekler yüzünden mağdur

Güncelleme Tarihi:

Üzüm üreticileri karşılıksız çekler yüzünden mağdur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 18:54

Üzüm üreticileri karşılıksız çekler yüzünden mağdur

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticiliği yapan 46 yaşındaki Ayfer İnce, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ile İsmail Bilen'e üreticilerin yaşadıkları sıkıntıları anlatıp, çözüm bulunmasını istedi. İnce, üzüm üreticilerinin en büyük mağduriyeti karşılıksız çekler nedeniyle yaşadığını söyledi.

AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur ile İsmail Bilen, partilerinin Sarıgöl İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Her iki milletvekili burada bir süre partillerle görüşüp, sohbet etti. Milletvekillerinin konuşmasın ardından söz alan Sarıgöl'ün Bağlıca Mahallesi'nde yaşayan 46 yaşındaki üzüm üreticisi Ayfer İnce, üzüm üreticilerinin sıkıntılarını dile getirdi. Üreticilerin sesi olan İnce, karşılıksız çekler yüzünden mağdur olduklarını belirtip, bu sorunlarına bir çözüm bulunmasını istedi.

Sadece kendi oturduğu mahalleden geçen yıl için toplam 10 milyon TL üzüm parasının ödenmediğini aktaran Ayfer İnce, "29 dekar üzüm bağım var. Geçen yıl benim oturduğum Bağlıca Mahallesi'nden üretecilere ait toplam 10 milyon TL üzüm parası ödenmedi. Mağdurlardan beri de benim. Çekler karşılıksız çıktı. Bu yıl ne olacağı da belli değil. Bu yıl da paramız ödenmezse ne yaparız? İki çocuğumu nasıl okutacağım? Üretimden, girdi maliyetlerinden kaynaklanan borçlarımızı ödeyemezsek bağlarımıza haciz gelecek. Üzüm tüccarları, her yıl farklı

firma adları ile gelerek üzümleri toplayıp, parasını ödemeden gidiyorlar. Çek var ama alacaklı olduğumuz kişilerin üzerinde mal yok. Şimdi de ödeme emri ile ödeme yapmaktalar. Süre uzun, şimdilik ödeme günü bekleniyor. Bu sıkıntılara bir çözüm üretilmeli. Üreticiler mağdur olmasın" dedi.

İnce'nin sıkıntıları dile getirmesinin ardından Milletvekili İsmail Bilen, "Çeklerle ilgili düzenleme getirildi. Karşılıksız çeklere ceza var. Bunun en güzel çaresi çiftçilerin birlik olması ve kooperatif çatısı altında toplanmasıdır. Gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar yapılacak" diye yanıt verdi.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!