Tirsan Kardan'dan yeni fabrika ve Ar-Ge Merkezi atılımı

Güncelleme Tarihi:

Tirsan Kardandan yeni fabrika ve Ar-Ge Merkezi atılımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 18:17

Tirsan Kardan'dan yeni fabrika ve Ar-Ge Merkezi atılımı

Haberin Devamı

MANİSA'da otomotiv sanayi parçaları üreten Tirsan Kardan firması, önümüzdeki yıl açacağı yeni fabrikasının temel atıp, yeni Ar-Ge Merkezi'nin açılışını yaptı. Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, 2 yılda 130 milyon liralık yatırım yapacaklarını ve Ar-Ge merkezi çalışmaları ile ihracat rakamlarını 2020 yılına kadar 100 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
Tiryakiler Grubu bünyesinde Manisa'da otomobil şaftları, direksiyon kolonları ve vites kutusu, diferansiyel flanşlarının tasarım ve üretimini yapan Tirsan Kardan firması yeni fabrika ve Ar-Ge merkezi atılımı yaptı. Manisa Organize Sanayi (MOSB) üçüncü bölgesindeki fabrikasında Ar-Ge merkezi kuran Tirsan Kardan, burada düzenlenen törenle hem bu merkezin açılışını yaptı hem de beşinci kısımdaki 2017 yılında açılacak yeni fabrikasının temelini törenle attı. Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Ford Otomotiv Genel Müdürü Haydar Yenigün, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Tirsan Kardan Genel Müdürü Tolga Özer, Tiryakiler Grubu Operasyonlar Direktörü Franco Pacını, MOSB sanayicileri ve birçok davetli katıldı.
Töreninde konuşan Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, 40 yıldan bu yana aktarma organları konusunda üretim yaptıklarını belirterek, sadece mil üretimi üzerine yoğunlaşarak ürün tasarımı konusunda da dünyanın önde gelen otomotiv firmaları tarafından tercih edildiklerini söyledi. Üretimlerinin yüzde 70'ini dünyanın çeşitli yerlerindeki ünlü otomotiv firmalarına ihraç ettiklerini açıklayan Tiryaki, "Son 4 yılda dünyadaki rakiplerimizi geçerek Volkswagen Amarok, Crafter Mercedes Sprinter ve Iveco Daily marka ticari araçların projelerini aldık" dedi. 2017'de açılacak yeni fabrikalarının temelini de bugün attıklarını kaydeden Tiryaki, fabrikanın 35 dönümü kapalı olmak üzere 50 dönümlük bir alanda kurulacağını söyledi. Tiryaki, "Fabrikada yeşil bina teknolojisi ile yalın üretim teknikleri kullanarak ileri teknoloji üretim yapılacak. Gelecek 2 yılda yapacağımız yatırımların tutarı 130 milyon lirayı bulacak" diye konuştu.
AR-GE MERKEZİ'NDE 35 MÜHENDİS ÇALIŞACAK
Yeni kurulan araştırma geliştirme merkezinde de 35 mühendisin çalışacağını kaydeden Tiryaki, "Ar-Ge konusunda ciddi yatırımlar yaptık. Satış gelirlerinin yüzde 3'ünü Ar-Ge yatırımlarına ayırmayı planlıyoruz. Bu da AB standartlarına uyuyor. 83 milyon dolar olarak gerçekleşen grup ihracat rakamı bu yatırımlar ile 2020 yılında 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Türkiye ve Rusya'da fabrikalarının bulunduğunu ifade eden Tiryaki, 2018 yılında Avrupa'da, 2020 yılında da ABD'deki müşterilerinin talepleri doğrultusunda fabrika kurmayı planladıklarını duyurdu.
"OTOMOTİV SANAYİ 24 MİLYAR DOLAR İLE İHRAÇATTA LİDER"
Konuşmasında Türk otomotiv ve tedarik sanayisindeki gelişmelere de dikkat çeken Tiryaki, otomotiv sanayisinin 24 milyar dolar ile ihracatta lider olduğunu söyledi. 18-19 yıl önce otomotiv ihracatındaki tedarik sanayi payının yüzde 10'lar seviyesinde olduğunu kaydeden Tiryaki, bugün yüzde 41'ler seviyesinin yakalandığını ve otomotiv sanayisinin artık önderlik eden bir konuma geldiğini ifade etti.
Ford Otomotiv Sanayi Genel Müdürü Haydar Yenigün de, otomotiv sanayisindeki gelişmelere değinip, Tiryakiler Grubu'nun Tirsan Kardan firmasını tebrik etti.
Törende son olarak konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da kentteki yatırımlarından dolayı sanayicilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Tiryakiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, konuklara plaket verdi. Törende temeli atılan fabrika alanına da canlı bağlantı yapılarak temel atma ve Ar-Ge Merkezi açılış töreni aynı anda yapıldı. Açılışın ardından davetliler, Ar-Ge Merkezi'ni gezdi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR - Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!