Güncelleme Tarihi:
Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü, sulak alanların önemine dikkat çekmek için Marmara Gölü'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe 4'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç, Manisa Şube Müdürü Uğur Bayil ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evlerinde kalan 45 çocuk katıldı. Çocuklar, birçok kuş türünün yaşadığı göldeki hayvanları daha yakından görebilmek için teleskop ve dürbünle baktı. Etkinlikle Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç ve İzmir Ege Üniversitesi'nden kuş uzmanları, çocuklara sulak alanlarda yaşayan canlıları anlattı. Çocuklar büyük bir merakla gölde yaşayan tepeli pelikanları ve yalıçapkını kuşunu görmek için sıraya girdi.
"55 BİN KUŞ MARMARA GÖLÜ'NDE YAŞIYOR"
Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç, Marmara Gölü'nün nesli tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerine de ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Gölde 2016 yılı kuş sayımında 29 türde 39 bin 702 kuşa rastlandığını açıklayan Malkoç, 2017 yılı kuş sayımında ise yaklaşık 21 tür ve 55 bin adet kuş sayıldığını bildirdi. Malkoç ayrıca nesli tükenme tehlikesi altında olan tepeli pelikan kuşunun da üreme alanının Gölmarmara Gölü olduğunu belirterek, tepeli pelikanların Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer aldığını ifade etti. Malkoç, "Tepeli Pelikanın korunma yerleri ve beslenme yerleriyle ilgili çalışma yapılacak ve eylem planı yapılacak. Burada üreme yerleri de korunacak. Ayrıca sulak alanlarının etrafındaki alanlara yapılacak her türlü yatırım da kontrol ediliyor. Eğer sulak alanlara zararlı ise izin vermiyoruz" dedi.
Malkoç ayrıca, Marmara Gölü'nde kaçak avcılığı önlemek için Manisa Şube Müdürlüğü tarafından 42 bin liraya av koruma teknesi aldığını dile getirdi.