Sürücülere iftarlık dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Sürücülere iftarlık dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 11:20

Sürücülere iftarlık dağıttı

Haberin Devamı


Sürücülere iftarlık dağıttı

BEŞİR Derneği Manisa İl Temsilciği, iftar vakti trafik yoğunluğu sebebiyle iftara yetişemeyen sürücülere oruçlarını açması için içinde su, kek ve hurmadan oluşan iftarlık dağıttı.
İftarlık malzemeler, Manisa Öğretmenevi Kavşağı'nda Beşir Derneği Manisa İl Temsilcisi Mustafa Akdoğan ve dernek üyeleri tarafından kırmızı ışıkta bekleyen sürücü ve yanlarındaki ailelerine ulaştırıldı. Amaçlarının trafik yoğunluğu sebebiyle evlerine yetişemeyen vatandaşların oruçlarını vaktinde açmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Beşir Derneği Manisa İl Temsilcisi Mustafa Akdoğan, "Dinimizde orucunu vaktinde açmak büyük sevaptır. Bu düşünceyle hareketle, yoğun şehir içi trafikten evlerine gidemeyen vatandaşlarımızın vaktinde oruçlarını açmasını sağlamayı hedefledik. 300 vatandaşımızın vaktinde orucunu açmasını sağladık. Ramazan boyunca bu etkinliğimiz kentin çeşitli noktalarında devam edeceğiz" diye konuştu.
Manisa'da ihtiyaç sahipleri için gıda ve giyim mağazalarının bulunduğunu da belirten Akdoğan, "Mağazamızdan sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yararlanabiliyor. Şu an 45 Türk, 100 Suriye ve Iraklı vatandaşımız olmak üzeri toplam 145 ihtiyaç sahibi vatandaş bu mağazamızdan hem giyim, hem de gıda ihtiyacını karşılayabiliyor. Mağazamızdan her ay toplam 150 bin TL'lik yardım yapıyoruz. İhtiyaç sahibimiz mağazamıza gelerek kendisine belirlenen limitle hem giyim eşyası hem de gıda ürünü alabiliyorlar" diye konuştu.
Trafikte kendilerine verilen içinde su, kek ve hurma bulunan iftarlıklarla oruçlarını açan sürücüler, uygulamadan memnun kaldıklarını belirtip, Beşir Derneği Manisa İl Temsilciliği'ne teşekkür etti.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!