Sudak: “Spor Turizmi Bizim İçin Çok Önemli”

Güncelleme Tarihi:

Sudak: “Spor Turizmi Bizim İçin Çok Önemli”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 15:29

MANİSA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ İBRAHİM SUDAK, TÜRKİYE MUAY THAİ FEDERASYONU TARAFINDAN MANİSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. KADEME ANTRENÖRLÜK KURSUNA ZİYARETTE BULUNARAK 13 İLDEN GELEN TOPLAM 25 ANTRENÖRE İÇERİSİNDE MESİR MACUNU, MANİSA TANITIM CD’Sİ, MANİSA’YI TANITICI KİTAP VE BROŞÜR HEDİYE ETTİ.

Manisa’da devam eden Muay Thai 2. Kademe antrenörlük kursunu ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, spor turizminin çok önemli olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl Manisa ilimize sportif amaçlı gelen yerli turist diye tabir ettiğimiz seyirci, eğitim amaçlı veya yarışmacı kişi sayısının yüz bin civarında olduğu söyleniyor. Bu insanlar konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını Manisa’mızdan karşılamakta ve esnafımıza sermaye bırakmaktadır. Biz spor turizmini diğer turizm çeşitlerinden ayrı tutmakta ve ayrı bir özen göstermekteyiz.” dedi.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Manisa’da gerçekleştirilen 2. Kademe antrenörlük kursuna ziyarette bulunarak 13 ilden gelen toplam 25 antrenöre içerisinde Mesir Macunu, Manisa tanıtım CD’si, Manisa’yı tanıtıcı kitap ve broşür hediye etti.
Sudak, burada yaptığı açıklamasında, “TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği)’ne ait Raporda 2014 yılında 550 binin üzerinde yabancı turist Türkiye’ye sportif faaliyet amaçlı gelip 900 milyon doların üzerinde harcama yaptığını belirtmiştir. Yine aynı raporda 2014 yılında dünyada 1.2 trilyon dolara yakın büyüklüğe ulaşan turizm sektöründen sporun aldığı pay 180 milyar dolar seviyesinde. Küresel turizmin büyümesi yüzde 4-5’lerde seyrederken, spor turizminde bu rakam yüzde 14’lere kadar çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Manisa ilimize sportif amaçlı gelen yerli turist diye tabir ettiğimiz seyirci, eğitim amaçlı veya yarışmacı kişi sayısının yüz bin civarında olduğu söylenmektedir. Bu insanlar konaklama, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını Manisa’mızdan karşılamakta ve esnafımıza sermaye bırakmaktadır. Biz spor turizmini diğer turizm çeşitlerinden ayrı tutmakta ve ayrı bir özen göstermekteyiz.” dedi.
MANİSA’NIN SPORTİF AKADEMİK KARİYERİ 2. MURAT’A DAYANMAKTADIR
Sudak ayrıca Manisa hakkında bilgi verirken şu sözlerle Manisa sporuna ışık tuttu:
“Kendisi de güreşçi olan 2. Murat 1445 yılında ‘Okçular ve Güreşçiler Tekkesi (Akademisi)’ni Manisa’da açmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ‘Osmanlıdan Günümüze Spor’ adlı ansiklopedisinde bu bilgi Şerr-i Sicil kaydı ile birlikte geçmektedir. Kayda göre şimdiki Kurşunlu Han ile eski Yahudi Mezarlığı arasında kalan bölge bu spor akademisinin olduğu yerdir. Selçuk üniversitesi ‘Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 700. yılı münasebetiyle Osmanlıda spor sempozyumu’nda bahsettiğimiz Güreşçiler Tekkesini tez konusu yapmış ve bu bilgilerin olduğu makaleler kitaplaştırılarak bilimsel bir doküman haline getirilmiştir. Sizlerde bu akademinin bir nevi devamı olan yerde eğitimlerinizi sürdürüyorsunuz hepinize illerinizde başarılar dilerim.”
Türkiye Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Şakir Bayramoğlu da hala Osmanlı izlerini taşıyan Manisa’da olmaktan memnuniyetini dile getirerek, “Türkiye’nin her yerinde eğitimler ve seminerler vermekteyiz. İlk kez Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak ziyaretimize gelip Manisa ve değerleri hakkında bilgi verdiniz. Önümüzdeki sezon Manisa’da bizde ‘Mesir Kupası’ yaparak Manisa’nın sportif turizm ve tanıtımına katkı yapmak istiyoruz. Size ve Kurs Müdürümüz Ediz Barış hocamıza Federasyonumuz adına teşekkür ederim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!