Soma'da enerji çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Somada enerji çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 16:43

Soma'da enerji çalışmaları

Haberin Devamı

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) canlı bakım ekip elemanları hat üzerinde enerjiyi kesmeden yalıtkanlık görevindeki izolatörleri değiştirdi.

Soma'nın Zafer Mahallesi'nden geçen 27 metre yükseklikteki Soma Bandırma Yüksek Gerilim Hattı'nda enerji kesilmeden izolatör değiştirildi. Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, E.L.İ. Müessese Müdürü Hakkı Duran, Konta Şeker Termik Santrali Genel Koordinatörü Mehmet Öksüzler, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma Termik Santrali İşletme Müdürü Uğur Tekir, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) Soma İşletme Müdürü Hayrullah Saraç, TEİAŞ Canlı Hat Bakım Sorumlu Mühendisi Mahmut Çoban ve TEİAŞ 3. Bölge Müdürü Necdet Gürler de işlemi dikkatle izledi. 1 canlı bakım ekibi ile 1 de canlı trafo bakım ekibinin Fransa ve Türkiye'de düzenlenen eğitimin ardından çalışmalara katıldığını belirten TEİAŞ Müdürü Hayrullah Saraç, "Elektrik enerjisinin kesintisiz iletimi ve her an kullanıma hazır tutulması kapsamında başlatılan bu çalışma dünyadaki bazı ülkelerde uygulanıyor. Canlı bakım çalışmalarını yapacak ekip sayısını arttırmak amacıyla TEİAŞ'a yeni alınan 82 teknikerin eğitimlerinin bir bölümü Soma Elektrik Teknolojileri Geliştirme ve Eğitim Tesisleri İşletme Müdürlüğü (SETGEM) tesislerimizde bir bölümü de Fransa ve TEİAŞ'ın diğer tesislerinde gerçekleştiriliyor" dedi.

Canlı Hat Bakım Sorumlu Mühendisi Mahmut Çoban ise enerjiyi kesmeden yaptıkları bu çalışmalara 2008 yılında başladıklarını söyleyerek kadrolarına kattıkları yeni elemanları usta birer elektrikçi yapabilmek için çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. Çoban, "Arkadaşlarımızın görevleri gerçekten tehlikeli olsa da aldıkları eğitim ve üzerindeki koruyucularla bu işi güvenli bir şekilde yapıyorlar" dedi.

Şevket YILMAZ / SOMA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!