Soma Maden Şehitliği "Turizm Odağı" oldu

Güncelleme Tarihi:

Soma Maden Şehitliği Turizm Odağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 18:05

Soma Maden Şehitliği "Turizm Odağı" oldu

Haberin Devamı

MANİSA'da turizmi geliştirmek için kent genelinde 40 turizm odağı belirlendi. Vali Erdoğan Bektaş, tek tek saydığı 40 turizm odağı içinde 13 Mayıs 2014'te Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin mezarlarının bulunduğu Soma Maden Şehitliği'ni de saydı.

Manisa'da 15-20 Nisan tarihlerinde kutlanan 40. turizm haftası etkinlikleri başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk töreninin ardından Giritligil Otel'de açılış programı ve sektör temsilcileriyle toplantı yapıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş ve sektör temsilcileri toplantıya katıldı. Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'nın turizm potansiyeli açısından zengin bir il olduğunu ancak bu potansiyelin kullanılamamasından yakındı.

"TURİSTLER MANİSA'DAN BİR HABER"

Manisa Valiliği öncülüğünde birçok kurumla birlikte kentte 40 turizm odağı belirlediklerini açıklayan Sudak, "Manisa turizm için çok önemli değerlere sahip. Ancak bu değerlerin altyapısı ve sunumu ile ilgili onlarca adım geride. Konumu itibariyle milyonlarca turistin geldiği İzmir, Bergama, Kuşadası, Pamukkale gibi yerlerin geçiş noktası. Ege'nin İstanbul ve Ankara ile bağlantı noktası. Ancak bunca gelip geçen Manisa'dan gelip geçen Manisa'dan bir haber, Manisa'da bunca gelip giden insanları bünyesinde barındırdığı zenginlikleri sunacak altyapılar bakımından çeşitli imkansızlıklar içindedir. Bu altyapı çalışmaların yapılması, mevcut değerlerin ortaya çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizde turizm odağı olabilecek yerlerin tespiti, altyapısal problemlerin çözümleri için Zafer Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği 'Manisa'yı keşfet' isimli çalışmayı başlattık. Turizm hareketliğinin sağlanacağı 40 nokta ve bu odakların içinde 180'ni aşkın alan tespit ettik. Bu alanlarla ilgili kurum kuruluşlardan, sivil toplum kuruluşlarından görüş aldık. 900'e yakın dernekle anketler yaptık. 40 odaktaki alanlardaki incelemeler ve tespitler yaptık. Her ilçeye özel yapılan çalışmalarda problemlerin çözümü için yol haritasını ve özel eylem planlarını hazırlıyoruz" dedi.

TURİZM CENNETİNİN ORTASINDA TURİZMDEN NASİBİMİZİ ALAMIYORUZ?

Toplantıda konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kentin turizm cennetinin ortasında olduğunu, ancak turizmden nasibini alamadığını dile getirdi. Bektaş, "Turizm cennetinin ortasında turizmden nasibini alamayan bir bölgeyiz. Turizm potansiyeli olarak da oldukça zengin bir alandayız. Manisa turizmde hak ettiği yerde değil. Ekonomisi çok canlı, sanayide, tarımda çok büyük işler yapıyor. Turizmde hareketlenmeyi sağlamak için bir çalışma başlattık. Sanayi, tarım ve turizm atbaşı yürüsün istedik. Yaklaşık 400 civarında turizm yerinin ismi geldi. Biz grubumuzla oturduk ve bu isimleri 40'a indirdik. Her odağa bir isim verdik. Bu yerlerdeki çalışmalar bittiğinde hepsi birden önemli bir turizm potansiyeli olacak ve Manisa'nın turizm sorununu da çözmüş olacağız" diye konuştu.

40 TURİZM ODAĞININ İÇİNDE MADEN ŞEHİTLİĞİ DE YER ALDI

Vali Bektaş, turizm odağı olarak belirlenen 40 yeri tek tek saydı. Vali Bektaş'ın 40 turizm noktasının içinde 13 Mayıs 2014'te 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından yapılan Soma Maden Şehitliği'ni de sayması dikkat çekti. Vali Bektaş, "Hüzünlü bir başlık. Ama bunu, bu fotoğrafın içinden uzak tutmak istemedik. Soma Maden Şehitliği" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan mini tiyatro oyunu sahnelendi, ardından da zeybek oyun gösterisi yapıldı.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!