Güncelleme Tarihi:
MANİSA'nın Kula ilçesinde 10 bin solucan alarak solucan gübresi üretimine başlayan genç girişimci Aytuğ Filik (22), 1 yılda 300 bin solucana ulaştı.
Lise eğitimini tamamladıktan sonra Kula'da çeşitli yerlerde garson olarak çalışan Aytuğ Filik, kendi işini kurmaya karar verince solucan gübresi üretimi için çeşitli araştırmalar yaptı. Solucan gübresinin organik tarıma büyük ölçüde katkı sağladığını fark ettiğini belirten Filik, bir yıl önce solucan gübresi üretimine başladı. 10 bin solucanla işe başladığını söyleyen Aytuğ Filik, "Solucan çok hızlı üreyen bir hayvan. 200 metrekarelik iş yerimde solucan gübresi üretiyorum. 1 yılda sayıları 300 bine ulaştı. Solucan gübresi ekili bütün arazilerde kullanılabiliyor. Tarımsal üretimde solucan gübresi sayesinde kaliteli ve sağlıklı ürün elde edilebilir. Ülkemizde kimyasal gübreler kullanarak tarımsal topraklara büyük ve kalıcı zararlar veriliyor" dedi.
Hızla büyüyen bir işletmeye sahip olduğunu belirten Aytuğ Filik kendi markasını oluşturmak için de kollarını sıvadı. Sektörde söz sahibi olacak bir marka olmayı hedeflediğini belirten Filik, "Şu an kendi imkanlarımla paketlemiş olduğum gübreleri satışa hazırladım. 1 kg, 5 kg ve 25 kg paketler halinde çiftçilerimize ulaştırıyorum. Kilosunu 5 liradan satıyorum. Aylık ortalama gelirim 1500 TL. Ama bu benim için bir başlangıç. İlerleyen zamanlarda daha da büyüyerek kendi markamı çıkaracağım. Organik solucan gübresi verimliliği arttırdığı için çok fazla talep var. Yurtiçi ve yurtdışı satış yaparak ilçe ekonomisine katkı sağlamak istiyorum" dedi.
Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF