Selendi’de Öğrenci Ve Velilere ’Bireysel Başarı Ve Motivasyon’ Semineri

Güncelleme Tarihi:

Selendi’de Öğrenci Ve Velilere ’Bireysel Başarı Ve Motivasyon’ Semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 15:32

SELENDİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÖĞRENCİ VE VELİLERE YÖNELİK OLARAK, "DİKKAT ODAKLANMA, ANNE BABA OKULU, ANLAYARAK HIZLI OKUMA, BİREYSEL BAŞARI VE MOTİVASYON" KONULU SEMİNER VERİLDİ.

Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci ve velilere yönelik olarak, "Dikkat odaklanma, anne baba okulu, anlayarak hızlı okuma, bireysel başarı ve motivasyon" konulu seminer verildi.
Çamlıca, Rahmanlar ve Selendi Belediye Saray Düğün Salonu’nda Eğitimci-Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Çiçekçi tarafından verilen seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Adnan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Karakuş, Halil İbrahim Kaya, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Yoğun ilgi gören ve öğrencilerin de büyük ilgisini çeken seminerde, konuşan Eğitimci-Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Çiçekçi, "Başarı önce beyinde başlar. Hedef belirlemek çok önemlidir. Tüm başarılı insanların ortak özellikleri hedefe kilitlenmelerinde yatmaktadır. Hepimiz zorluklarla karşılaştığımız zaman beynimizi daha etkin kullanmaktayız. Pozitif olmalıyız. Kişisel gelişim eğitimi alan herkesin kendi sorumluluklarını yerine getirebilen, iletişim becerilerini etkin kullanabilen, sabırlı, öfkesini kontrol edebilen biri olacaktır." dedi. Çiçekci, sınav kaygısı nedir, sınav kaygısına neden olan etkenler nelerdir, sınav kaygısı nasıl giderilir? Sınav öncesinde başarıyı artırmak için alınması gereken önlemler ve sınav anında yapılabilecekler hakkındaki konularda öğrencileri uygulamalı olarak bilgilendirdi. Seminerde öğrenciler keyifli saatler geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!