Sarıgöllü şehidin adı çeşme ile yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Sarıgöllü şehidin adı çeşme ile yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 18:39

Sarıgöllü şehidin adı çeşme ile yaşatılacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Sarıgöl ilçesinde 15 Ağustos 2015 tarihinde Bingöl Karlıova'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in adına çeşme yapıldı.

Bingöl Karlıova'da 15 Ağustos 2015 tarihinde bölücü terör örgütlerince yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in adının ölümsüzleştirilmesi için Sarıgöl Belediyesi'nin katkıları ile Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu önüne modern bir çeşme yaptırıldı. Çeşmenin açılış törenine Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erol Uygun, MHP Sarıgöl İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, şehidin annesi Huma Dirik, Kardeşi Halit Dirik, eşi Bilgen Köse Dirik, çocukları Asya Dirik ve Onurcan Dirik, çeşmenin yapımında emeği geçen, şehidin 1995 dönem devre arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Çeşmenin açılışında konuşan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç "Çeşmenin yapımında emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ederim. Şehidimizin adı yaptırılan çeşme ile ebedi olarak yaşayacaktır" dedi. MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getirdi. Selçuk "Şehidimizin devre arkadaşları şehit arkadaşları için kalıcı bir eser yapacaklarını ilettiler. Belediye olarak ilçemizin en güzel yerinde bulunan Sarıgöl 4 Eylül Stadyumu yanında yer gösterdik. Şehidimizin adı sonsuza kadar yaşayacak" dedi. Törenden sonra açılışa katılanlar şehit annesi Huma Dirik'in ellerini öptü.

Törende mevlit okutuldu ve lokma dağıtıldı.

Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!