Güncelleme Tarihi:
MANİSA'nın Salihli ilçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen Salihli Kültür ve Sanat Günleri, çeşitli sanat dallarına gönül ve emek vermiş sanatçılara evsahipliği yaptı. 5 gün süren kültür ve sanat günleri, Yazar Mustafa Uçar ve Tarihçi Mehmet Şahin'in 'Atatürk'ü Anlamak Konferansı' ile sona erdi.
Salihli Sardes Kültür Sanat Topluluğu bünyesinde, 1. Salihli Sanat Günleri etkinliği düzenlendi. Etkinlik, çeşitli sanat dalllarına gönül ve emek vermiş sanatçıları Salihli'de biraraya getirdi. Kültür ve Sanat Günleri, 17 Ocak'taki yerel sanatçılar Tuğra Erkan ve rapçi Eto Aslan'ın Salihi Kent Meydanı'ndaki konseri ile başladı. Sunuculuğunu şair yazar tiyatrocu Gülgün Yalvaç'ın yaptığı konserde, ses sanatçılarına orkestrada Salih Kandaş ve ekibi eşlik etti. Müzikseverlere, rock, rap ve pop türlerinde birçok şarkı sunuldu.
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Etkinliğin ikinci gününde Salihli Kent Müzesi'nde Hüseyin Karcı ve Adnan Sungur'un maket ve çini uygulamaları, KİPA Alyışveriş Merkeze Etkinlik Salonu'nda ise Mustafa Uçar'ın Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı. Kaymakamlık önünden başlayıp, Sevgi Yolu güzergahı takip edileerek Demokrasi Meydanı'nda son bulan sanat etkinlikleri kortej yürüyüşü ile devam eden etkinlikte, Salihli Efeleri halk oyunları gösterisi sundu.
Daha sonra Zafer Keskiner Tiyatro ve Sergi Salonu'nda resim, heykel, el Sanatları ve hat sanatı alanında sanatçılar Atilla İlkyaz, Aynur Yorguncu, Cezmi Orhan, Ferhat Coşdur, Hanife Kurt, İsmail Barın, Mehmet Demirezen, Mustafa Toga, Salika Şimdi, Sultan Gençtürk, Şahin Bozkurt, Tahir Pehlivan, Tehmine Özer, Uğur Ersöz, Yunus Ergün, Yusuf Çağlar'ın eserleri ney dinletisi eşliğinde sergilendi. Gün, Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'ndaki Hoş Seda Türk Sanat Müziği Konseri ile noktalandı.
ŞİİRLER YÜKSELDİ
Sanat Günlerinin üçüncü günü Rasim Aşın Tiyatro Evinde yapılan etkinlikler ile devam etti. Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın yönetiminde, Yaratıcı Drama Atölyesi ve Uygulamalı Tiyatro Atölyesi çalışmaları yapıldı. Ayrıca '1 Kısa 1 Değişik Film' adlı kısa film gösterimi yapıldı. Sonrasında Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Toplantı Salonu'na geçilip, İsmail Hakkı Aslan yönetiminde Sinema Atölyesi düzenlendi. Akşam ise şiir tutkunları şairler Adnan Sungur, Alim Yavuz, Alper Kılınç, Arife Nacakcı, Emine Uysal, Gülgün Yalvaç, Gündüz Aydın, Gürsel Pal, Hakan Dirgen, Hasan Ildız, Hasan Ulaş, Mustafa Toga, Nezaket Özdemir, Sevil Türedi Dur, Şevket Akar, Yusuf Çağlar ile tanışma ve şiirlerini dinleme fırsatı buldu. Üçüncü gün etkinlikleri Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Ben Ruhi Bey, Nasılım?' isimli oyunun Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda sahnelenmesiyle tamamlandı.
Kipa AVM'deki '1 kısa 1 Değişik Film' gösterimi ile başlayan dördüncü gün etkinlikleri ise Himaye-i Eftal Salonu'ndaki Gülgün Yalvaç'ın sesinden şiir dinletisi ve Alper Kılınç ile genç dostlarından gitar dinletisi ve akşam Salihli Ticaret Odası Sardes Toplantı Salonu Hüseyin Aşan'ın fotoğraf atölyesiyle sürdü. Zafer Keskiner Tiyatro Salonunda Metin Güler'in 'Müziğin Şiire Yolculuğu' sunumunun ardından
sahne alan Semih Er'in Türk Halk Müziği Konseri ile bir gün daha tamamlandı.
Son gün etkinlikleri aynı AVM'de Samet Gündoğdu'nun kısa film ve belgesel gösterimi, Salihli Sinema ve Belgesel Kulübü'nden İsmail Hakkı Aslan ve Uğur Ersöz'ün yönetmenliğini yaptığı belgesel filmlerin gösterimi yapıldı. Rasim Aşın Tiyatro Evinde Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın tarafından Çizgi film - Azerbaycan Çizgi Filmleri Uygulamalı Tiyatro Atölyesi kursu verildi. Aynı gün Salihli Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Tarihçi Mehmet Şahin rehberliğinde Sart Antik Kent gezisi ve Kipa AVM Etkinlik Kulübü'nde Yusuf Çağlar tarafından 'Sanatın Öyküsü' söyleşisi yapıldı.
Kültür ve Sanat Günleri, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Toplantı Salonu'ndaki Araştırmacı - Yazar Mustafa Uçar ve Tarihçi Mehmet Şahin'in 'Atatürk'ü Anlamak' konulu konferansı ile son buldu.
SALİHLİ (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAFLI