Önce İş Bıraktılar Ardından Lokma Döktürdüler

Güncelleme Tarihi:

Önce İş Bıraktılar Ardından Lokma Döktürdüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 14:42

MANİSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI BİRİMLERİ SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ'NDE GÖREVİ BAŞINDA UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU YAŞAMINI YİTİREN OP. DR. KAMİL FURTUN İÇİN ÖNCE İŞ BIRAKTI, ARDINDAN LOKMA DÖKTÜRDÜ.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı birimleri Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Op. Dr. Kamil Furtun için önce iş bıraktı, ardından lokma döktürdü.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, müdür yardımcıları, şube müdürleri, toplum sağlığı ve aile sağlığı çalışanlarının katıldığı lokma hayrında hüzün ve öfke bir aradaydı.
Meslektaşlarına yönelik menfur saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay canilere dur diyebilmek için cezaların daha da ağırlaştırılarak caydırıcı hale getirilmesini istedi. Bu tür canice işlenmiş suçlarda hakim ve savcıların en üst sınırdan ceza vermelerinin şiddetin önüne geçmek adına önemli olduğunu vurgulayan Dr. Tay "Hatta kadınlara, çocuklara ve görevi başında şiddete maruz kalarak yaşamını yitiren kamu çalışanlarına yönelik yapılan bu tür saldırılar için idam cezası yeniden düşünülmeli" dedi. Şiddetle mücadelede kararlılık mesajı veren Dr. Tay vatandaşı mağdur etmeden, vatandaşla birlikte bu mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Dr. Tay açıklamasının sonunda Op. Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve sağlık çalışanlarına başsağlığı diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!