Okul geçit görevlisinin ikazına uymayan sürücülere ceza

Güncelleme Tarihi:

Okul geçit görevlisinin ikazına uymayan sürücülere ceza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 16:47

Okul geçit görevlisinin ikazına uymayan sürücülere ceza

Haberin Devamı

MANİSA Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği tarafından Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde belirlenen gönüllü okul geçit görevlisi 60 öğrenciye önce teorik sonra uygulamalı eğitim verildi. Okul önlerinde öğrencilerin güvenli giriş ve çıkışlarını sağlayacak 'geçit görevlisi' öğrencilerin ikazlarına uymayan sürücülere, 95 TL ila 206 TL arasında para cezası uygulanacak.

Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerindeki 7 okulda belirlenen gönüllü okul geçit görevlisi 60 öğrenci ve öğretmene, Manisa Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Eğitim Büro Amirliği tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda verilen eğitime; Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Ali Koyuncu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul geçit görevlisinin yapması gerekenler ve nasıl ceza işlemi uygulayacağı konusunda eğitim veren Eğitim Büro Amirliği'nde görevli trafik polisi Osman Gül, görevlilerin amacının öğrencilerin okul- giriş ve çıkışlarında karşıya güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak olduğunu söyledi. Okul geçit görevlisi öğrencinin üzerindeki kıyafeti ve elindeki 'Dur' ile 'Geç' levhalarıyla trafiğin akışını sağlayacağını dile getiren Gül, okul önlerinde geçit görevlilerin ikazlarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağının da altını çizdi. Trafik polisi Gül, "Eğer bir okul geçit görevlimizin 'Dur' veya 'Geç' ikazını uymayan sürücü olursa, görevli öğrencimiz kendisine verdiğimiz tutanakla bu sürücüyü bize plakasını, tarihini ve yeri bildirerek iletecek. Geçit görevlisinin dur ikazına uymayan sürücüye 'Dur' ihtarına uymamaktan 209 TL idari para cezası uygulanacak. Eğer bir sürücü okul geçitlerine aracını park etmişse ve bu durum bize geçit görevlisi tarafından tutanakla bildirilirse bu sürücümüze ise 'Okul geçidine park etmekten' dolayı 95 TL idari para cezası uygulayacağız. Bu nedenle sürücülerimizi okul görevlisi öğrencilerimizin ikazlarına uymaları uyarısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Konferans salonunda verilen teorik eğitimin ardından trafik polisleri, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin önündeki okul geçidinde gönülle geçit görevlisi öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!