Memur-sen Soma Şehitlerini Unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Memur-sen Soma Şehitlerini Unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 14:24

MANİSA’NIN SOMA İLÇESİNDE GEÇEN YIL MEYDANA GELEN MADEN FACİASINDA HAYATINI KAYBEDEN 301 MADEN ŞEHİT’İ MEMUR-SEN TARAFINDAN SOMA MADEN ŞEHİTLİĞİ’NDE DUALARLA ANILDI.

Manisa’nın Soma İlçesinde geçen yıl meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 Maden Şehit’i Memur-Sen tarafından Soma Maden Şehitliği’nde dualarla anıldı.
Anma programına Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Enerji Bir-Sen Manisa İl Başkanı Tarkan Bayram, Hak-İş’ e bağlı Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Arslan, Çelik-İş Sendikası Manisa İl Temsilcisi Erdoğan Daloğlu, Hizmet-İş Sendika Manisa Şube Başkanı Turan Karanfil, İHH Manisa İl Başkanı Necmettin Okumuş, Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut ÖNER, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Eğitim-Bir-Sen Soma İlçe Temsilcisi Ahmet Açar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyanet-Sen Soma İlçe Temsilcisi Şaban Köymen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sağlık-Sen Soma İlçe Temsilcisi Gökhan Gürbüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Memur-Sen ve Hak-İş Üyeleri katıldı.
Programda Soma’da 39 madencinin kabri ile faciada yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu, üzerinde Türk bayrağı ile madenci feneri bulunan anıt mezar taşlarından oluşan şehitlik ziyaret edilerek Soma Maden Şehitleri için Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi.
Program sonrasında açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, “Hukuk devletinin gereği olarak olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. Olayda ihmali bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Yeni bir iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulmalıdır. Gerekli ve yeterli önlemlerin alınması için ciddi mücadeleler verilmelidir. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Böyle acı hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!