Maski’den Önemli Açıklama

Güncelleme Tarihi:

Maski’den Önemli Açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 16:10

MANİSA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRÜ YAKUP KOÇ, GEÇTİĞİMİZ AYLARDA UYGULAMAYA BAŞLANILAN KARTLI SAYAÇ UYGULAMASI HAKKINDA BASINDA YER ALAN HABERLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yakup Koç, geçtiğimiz aylarda uygulamaya başlanılan kartlı sayaç uygulaması hakkında basında yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Elektronik kartlı sayaç uygulamasının Büyükşehir Belediye Meclisi ve MASKİ Genel Kurulu tarafından verilen bir görev olduğunu belirten Genel Müdür Koç, “Bu görevi ifa etmek Genel Müdürlüğümüzün sorumluluğundadır” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, son günlerde kartlı sayaç uygulaması ile ilgili basın yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Manisa’nın 6360 sayılı yasa ile Büyükşehir Belediyesi statüsüne dönüştüğünü dile getiren Genel Müdür Yakup Koç, “Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) 2560 ve 5216 sayılı yasalara göre görev ve sorumluluk alanındaki il genelinde su ve kanalizasyon hizmetlerini Manisa halkına sunmak ve bu alanda yeni yatırımlar yapmak, projeler üretmek, mevcut alt yapı sisteminin bakım onarımını, işletmesini yürütmek, yetki ve görev bütünlüğünde yürütülen bu iş ve işlemlerle 5393 sayılı belediyeler kanununda belirtilen hükümler esasında gelir elde etmektedir. Elde edilen söz konusu gelirler Manisa halkına yatırım olarak geri dönmektedir” dedi.
200 BİN SU SAYACI 10 VE ÜZERİ YAŞTA
1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Manisa il genelinde ilçelerden aktarımla gelen içme suyu ve kanalizasyon sistemleri ve bu sistemlerden faydalanan abonelerin kayıtlarının incelendiğini belirten Genel Müdür Yakup Koç, “Yaklaşık 200 bin su sayacının 10 ve üzeri yaşta (1961-1980-2005 damga tarihli) sayaçlar olduğu tespit edilmiştir. Bu sayaçların çalışıp çalışmadığı, çalışıyorsa bile ne kadar sağlıklı çalıştığı tartışmaya açıktır. Buradan hareketle Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün talebi üzerine 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununa dayalı ölçü ve ölçü aletleri muayene yönetmeliğine göre, 10 yıllık hizmet süresini dolduran sayaçların periyodik muayenelerinin yapılması zorunluluğu hükmü bulunmaktadır. Genel Müdürlüğümüzün 18 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 2015 yılı 1. Olağan Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan 14 Nolu kararda ‘İl genelinde mevcut ve yeni kayıt olacak abonelerde akıllı su sayacı uygulamasına geçilmesi, sayaç ücretlerinin idarece temininde uygulanacak olan taksitlendirme sayısı kadar abonelere taksit yapılarak ücret alınması’ hükmü gereğince sayaç yenileme işlemlerine başlanmıştır” diye konuştu.
19 MİLYON 500 BİN LİRAYA İHALE KAZANILDI
Kamu ihale kanunun göre 5 Ağustos 2015 tarihinde ihale ilanının yapıldığını söyleyen Genel Müdür Koç, “7 Eylül 2015 tarihinde yapılan ihale sonucunda 100 bin adet elektronik kartlı sayaç alımı ve değiştirilmesi işi 19 milyon 500 bin lira üzerinden ihaleyi kazanan Baylan Ölçü Aletleri San. Ve Tic. Ltd. Şti’ne verilmiştir. Adı geçen şirket ile 2 Ekim 2015 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Bu ihaleye göre 1 adet sayaç (165 lira) ve montaj bedeli (30 lira) toplam KDV hariç 195 liradır. Sayaçların montajı sürecinde kullanılacak her türlü kırılma, deforme olan malzemelerin yerine kullanılacak olan her türlü malzeme ve vana için ayrıca ücret alınmamaktadır” dedi.
41 BİN 856 SAYACIN MONTAJI YAPILDI
İhalenin mal alım, hizmet ve personel eğitimini de kapsadığını söyleyen Koç, “Yıl sonu itibariyle 60 bin sayacın sözleşme koşullarında ve eki teknik şartname koşullarında test ve kabul işlemlerim tamamlanmış olup 54 bin adet sayaç sahada idaremizce teslim alınmıştır. Bu sayaçlardan Manisa merkezde 8 bin 888 adet, Alaşehir ilçesinde 5 bin 498 adet, Saruhanlı ilçesinde 2 bin 560 adet, Kırkağaç ilçesinde bin 500 adet, Salihli ilçesinde 7 bin 832 adet, soma ilçesinde 7 bin 832 adet, Turgutlu ilçesinde 7 bin 746 adet olmak üzere toplam 41 bin 856 adet sayacın montajı yapılmıştır” şeklinde konuştu.
GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE VERİLMİŞ BİR GÖREV
Sayaç değiştirme işlemine şu ana kadar 597 kişinin itiraz ettiğini ifade eden Genel Müdür Yakup Koç, “Buna karşılık sayaç yaşı genç olmasına rağmen 2 bin civarında kendi isteği ile elektronik kartlı sayaç taktıran abonelerimiz olmuştur. Bu hizmet sunumunda bütün karakterdeki abonelerimize su bedeli yüzde 10 indirimli olarak uygulanmaktadır. Meskenlerde yıllık 200 tona kadar ilk kademe ücreti uygulanmaktadır. Bu durum analiz edildiğinde dünya standartlarında 3-4 kişilik bir ailenin kullandığı yıllık toplam su miktarının, neredeyse 1-1,5 aylık tutarının geçerli tarifeye göre ücretsiz kullanıma sunulduğu görülmüştür. İdaremiz büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kurum olup, yetkili kurulları, yasaların belirlediği üst organlar, Genel Kurul ve Yönetim Kuruludur. Manisa’nın ilk ve tek Genel Müdürlüğü olarak kamu hizmeti sunan bir kuruluştur. Elektronik kartlı sayaç uygulaması, Büyükşehir Belediye Meclisi ve MASKİ Genel Kurulu tarafından Genel Müdürlüğümüze verilmiş bir görevdir. Bu görevi ifa etmek, Genel Müdürlüğümüzün sorumluluğundadır. Bilindiği üzere ülkemizde 30 adet Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi bulunmakta olup, birçoğunda elektronik kartlı sayaç kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!