Manisa'ya yeni hastane için çalışmalar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Manisaya yeni hastane için çalışmalar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 16:54

MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet vermesi düşünülen ve Yunusemre İlçesi Kayapınar Mahallesi'nde 462 bin metrekarelik alana yapılması hedeflenen Yüksek Güvenlikli Akıl Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin 2018 yılı yatırım programına sokulması amacıyla çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre İlçesi Kayapınar Mahallesi sınırı içerisinde 462 bin metrekarelik alan üzerine yapılması hedeflenen Yüksek Güvenlikli Akıl Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin alanında incelemelerde bulundu. Vali Güvençer, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet verecek olan hastaneyi Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan Bayrakçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Ayhan Korkmaz ve Kayapınar Mahallesi Muhtarı Ferzende Eren ile birlikte inceledi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, söz konusu alan üzerinde Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin yeni binasının da yapılmasının hedeflendiğini, ancak ilk projenin Yüksek Güvenlikli Akıl Ruh Hastalıkları Hastanesi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Vali Güvençer, "Hedefimizde Manisa sınırları içerisinde Türkiye'ye hitap edecek yeni bir ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi inşaa etmek var. Bunun için Sağlık Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sürüyor. Ancak ilk proje olarak adli akıl hastalarına hitap edecek 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Akıl Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin yapım işi var. Bu konuda da bakanlığımızla görüşmelerimiz sürüyor. 462 bin metrekarelik alan üzerine yapılması düşünülen ve projesi hazır olan hastanemizin 2018 yatırım programına girmesi için çalışmalarımız sürüyor. İnanıyoruz ki bakanlığımız bu talebimizi olumlu karşılayarak yeni hastanemizi önümüzdeki yılın yatırım programına alacak" diye konuştu. Vali Güvençer ayrıca, hastanenin yapılması planlanan alan üzerinde bulunan yüksek gerilim hatlarının başka bir yere taşınması hususunda TEİAŞ Genel Müdürlüğü ile mutabakata varıldığını ifade etti

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!