Manisa'nın vekil sayısı 9'dan 10'a yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Manisanın vekil sayısı 9dan 10a yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 14:58

ANAYASA değişikliği ile milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasıyla birlikte Manisa'nın 9 olan milletvekili sayısı 10'a çıktı.

Haberin Devamı

Anayasa değişikliği ile milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılınca illerin milletvekili sayıları da yeniden belirlendi. Manisa'da 9 olan milletvekili sayısı 10'a çıkarıldı. Manisa'da halen 5 AK Parti'li, 3 CHP'li, 1 MHP'li milletvekili bulunuyor.

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, milletvekili sayısının 9'dan 10'a çıkmasını olumlu  olarak değerlendirdi. Manisa'nın büyükşehir olduğuna dikkat çeken Tokul, "Daha önce de Manisa'nın vekil sayısı 10'du. Ancak 2014 yılı nüfus sayımı ile birlikte 10'dan 9'a düşmüştü. Şimdi bu yükselişi alınmış hakkın kazanılması olarak değerlendiriyorum. Manisa'nın temsil edilme oranı arttı" dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de vekil sayısının 600 olmasıyla kentin milletvekili sayısının da arttığını söyleyerek değişikliğin Manisa'ya hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk de, daha önce kentin milletvekili sayısının 10 olduğunu hatırlatarak, "10 olması en çok MHP için iyi oluyordu. Çünkü 9'a düşmesiyle birlikte kaybedilen milletvekili MHP'den oldu. Ben gayet olumlu buluyorum. Temsiliyet açısından da çok iyi oluyor. Manisa'da daha çok milletvekilimizin olması Ankara'da daha güçlü olmamız anlamına gelir" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!