Manisa'da Ayakkabı Fuarı'nın 2'incisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Manisada Ayakkabı Fuarının 2incisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 16:21

Manisa'da Ayakkabı Fuarı'nın 2'incisi açıldı

Haberin Devamı

MANİSA Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), 38 ayakkabı firmasının katılımıyla kapılarını açtı. Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, kadın ayakkabısında Manisa'nın, ülkenin markası olmak için çalıştığını söyledi.

Manisa'da ayakkabıcılık sektörünü canlandırmak ve tanınırlığı artırmak için düzenlenen MAYFU'nun 2'incisi, Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa Ayakkabıcılar Odası ve Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu'yla işbirliğinde SNS Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda, çoğu Manisalı olan firmaların ürettiği ayakkabılar sergilendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin ve sektör temsilcileri açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Oda Başkanı Narin, darbe girişimi nedeniyle buruk olduklarını belirterek, "Vatan hainleri bizi derinden üzdü. Esnaf sanatkar olarak bunun ceremesini biz çekiyoruz. Ama biz yılmayacağız. İnadına üretiyoruz, inadına kendimizi yeniliyoruz. Esnaf sanatkar olarak devletimizin yanındayız. Gerekirse canımızı feda ederiz" dedi. Geçmişte erkek ayakkabısı üretiminin yapıldığını ancak şuanda kadın ayakkabısına döndüklerini kaydeden Narin, özellikle deri ayakkabıda Türkiye'de marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Narin, "Fuarı daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Manisa değişimden başarı ile çıkacaktır. Manisa'daki yapılan ayakkabıları Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.

"AYAKKACILIKTA ÇIRAK YETİŞMİYOR"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, kenttin Osmanlı döneminden itibaren başladığını belirterek, günümüze kadar ulaştığını dile getirdi. 2000'li yılların başlarında Manisa'da ayakkabıcılığın gerilemeye başladığını kaydeden Güzgülü, şuanda Türkiye'de kadın ayakkabısında büyük ilerleme sağladıklarını söyledi. Özellikle çırak yetişmediğinden yakınan Güzgülü, "Eğitim sistemindeki uygulamalar nedeniyle artık çırak yetiştiremiyoruz. Ayakkabıcılık da 5-10 sene sonra tıkanacak. Ayakkabıcıların atölyelerinde 20 yaş altında çalışan yok. Bu sorunu aşmak zorundayız. Suriye'den gelen işçilerin İzmir ve İstanbul'da ayakkabıcılarda ucuz işçi olarak çalıştırılması bize sıkıntı yaratıyor" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise kentin ayakkabıcılıktaki var olan potansiyelini harekete geçirebileceğini ve Türkiye'de ayakkabıcılıkta önde gelen iller arasında yer alabileceğini söyledi. Konuşmalarından ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen davetliler, ardından MAYFU'nun açılış kurdelesini kesti. Açılışa katılanlar stantları gezerek firmaların ürettiği ayakkabıları inceledi. Fuarda körüklü çizme, 93 yıllık 78 numara erkek ayakkabısı ve 1946 yılında kalma gelinlerin giydiği çizme ilgi çekti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!