Manisa İl Müftüden imamlara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Manisa İl Müftüden imamlara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 13:44

MANİSA İl Müftüsü Sinan Cihan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda düzenlenen 'Cami ve Kitap' konulu konferansta, imamları makamlarına uygun davranmaları, yakışmayacak söylemler ve eylemlerde bulunmamaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı


Manisa İl Müftülüğünce 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, 'Din ve Kitap' konulu konferans düzenlendi. Tarihi Bedesten'teki konferansa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Müftüsü Sinan Cihan, ilçe müftüleri, din görevlileri ve cami imamları katıldı. Konferans ilk olarak 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşu ve Kuran okunmasıyla başladı. Ardından Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Din ve Kitap' temalı kısa film izletildi.


"CAMİ VE KİTAP MÜSLÜMANIN HAYATINDA ÇOK ÖNEMLİ"
Konferansta konuşan İl Müftüsü Sinan Cihan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki temasının 'Din ve Kitap' olduğunu ifade ederek, din ile kitabın bir Müslümanın hayatında önemli yerinin olduğunu dile getirdi. İl Müftüsü Cihan, "Bir Müslüman hayatını hangi kriterlerde yaşaması gerektiği Kuran-ı Kerim'de belirtilmiştir. Bu nedenle bir Müslümanın hayatında kitap ile camilerin çok önemli bir yeri vardır. Bunun önemi Kuran'-ı Kerim'deki ayeti kerimelerde çok iyi anlatılmıştır. O nedenle ayeti kerimeleri çok iyi okumalı ve çok iyi anlamamış gerekir. Çünkü hayatımızın düzeni ve yaşamımızın kıymeti okumakta saklıdır" dedi.

Haberin Devamı


İMAMLARI UYARDI
İl Müftüsü Sinan Cihan, konuşmasının son kısmında cami imamlarını uyardı. İmamların makamlarına uygun bir şekilde davranması ve makamlarına yakışmayacak söylemler ile eylemler içerisinde bulunmaması gerektiğinin altını çizdi. İl Müftüsü Cihan, "Mihrapta, minberde, kürsüde görev yapan arkadaşlarımız olarak şunu düşünelim. Kim ki mihraba sadık kalmış, kürsünün ve minberin hakkını vermeye çalışmış, cami içerisindeki o ulvi makamlara layık olmaya çalışmışsa çevresinde hep itibarlı olmuş, hep şerefini yükselterek varlığını sürdürmüştür. Allah göstermesin bu ulvi makamlara yakışmayacak söylem ve eylem içerisinde bir hayat tarzı içerisinde olanlarımız da maalesef hep perişan olmuştur. Perişan olmaya da mahkum olacaktır. Ben böyle olmaktansa, o daire içerisinde olmaktansa hep beraber Allah'a sığınmamız gerektiğinde ifade ediyorum" diye konuştu.
İl Müftüsü Cihan'ın konuşmasını ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Temel Kaçır, insan hayatında din ve kitabın öneminden bahsetti.



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!