Manisa Büyükşehir'in projesine MEB'den ret

Güncelleme Tarihi:

Manisa Büyükşehirin projesine MEBden ret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 18:53

Manisa Büyükşehir'in projesine MEB'den ret

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nce bir ilkokulun yıkılarak mevcut derslik sayısını iki katına çıkarılmasıyla birlikte 450 araçlık otoparkın yapımını içeren projesi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) onay çıkmadı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi'ne MEB'den onay çıkmadı. MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu noktada uzun yıllardır şehrimize hizmet veren ve zaman zaman dayanıklılık konusunda tartışmalara da neden olan Ali Rıza Çevik İlkokulumuz ile Ortaokulumuzun yenilenmesi, aynı zamanda bölgeye otopark kazandırılması amacıyla projemizi hazırladık. Hazırladığımız projeyle yaklaşık 2 bin çocuğumuzun zor şartlar altında eğitim gördüğü okulumuzun tamamı yıkılarak yerine 31 derslikli ortaokul, 24 derslikli ilkokul, 3 derslikli anaokul, kütüphane, atölyeler, kantin, anaokulu oyun parkı, basketbol sahası ve 450 araçlık yeraltı otoparkı yapmayı planlamıştık. Çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız projemizi Manisa Valimiz Erdoğan Bektaş'a, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'un da bulunduğu toplantıda anlatmıştık. Belirli bir noktaya getirmiştik. Proje üzerinde mutabakat sağlandı. Derslik sayısı iki katını çıkması noktasında da hepsi netleştirildi. Çok güzel bir avan proje çıktı ortaya. Bu müracaatımızı Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdik. Araya iki tane seçim girdi. Yeni Bakan gelince 'bakılır' dendi. Bakanın bir tanesi 'okullara otopark yapılması için izinleri çıkarıyoruz' dedi. Aradan üç dört ay geçti; yine sonuç çıkmadı. Sonuçta iş biraz siyasi oldu. Eğer biz bunu kabul ediyoruz deselerdi bir iki ay içerisinde kesin uygulama projesini bitirip ihalesine çıkabilecektik. Ancak iş ile ilgili vatandaşa hizmet ulaştırılması noktasında değil, yapılmaması noktasında siyasi bir karar alındı" dedi.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı(na gönderilmesinin üzerinden yaklaşık bir sene geçtiğini belirten Başkan Ergün, "Bu okulumuza daha önce depreme dayanıklılık testleri de yapılmış ve yetersiz olduğu ortaya çıkmıştı. Allah korusun bugün bir deprem olsa binalar yetersiz konumda. Ancak bunu bile bile bütün çocuklarımızı orada eğitim görmeye mahkum ediyorlar. Bunlar görülmüyor, siyasi olarak başka hesaplar var. Gönül isterdi ki bu konuyu çözüme kavuşturup Manisa'mıza çocuklarımızın güvenle eğitim görebileceği yeni bir okul ile yeni bir otopark kazandıralım. Ama geldiğimiz noktada bu güzel projemiz Bakanlığa takıldı" diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!