Kızılay'dan altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 18:05

Kızılay'dan altın madalya

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde 35'inci kez kan bağışında bulunan Akhisar Koleji kurucusu Avukat Halil Vehbi Başaran'a altın madalya verildi.
Akhisar Koleji kurcusu Avukat Halil Vehbi Başaran, 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında 35'inci kez kan bağışı yaptığı için bronz ve gümüşün ardından Akhisar Kızılay Başkanı Orhan Çeçen tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Kolej'de yapılan törende, okulun öğretmenleri ve velileri de kan bağışında bulundu. Halil Vehbi Başaran, 35'ini Kızılay Kan Bankası'na, 36'sını da hastanelere olmak üzere toplam 71 kez kan verdiğini belirterek, "Ben daha öğrenciyken, avukat olan dayım Mehmet Erzan adliye binası önünde bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Avukat olan kardeşim Tansel Başaran'ın da geçirdiği trafik kazası sonucu kan bağışlamanın ne kadar önemli olduğu bilincine vardım. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Bu olaylar beni sağlığım elverdiği ölçüde kan bağışı yapmayı adeta mecbur tuttu. Bu madalyalar, çocuklarıma bırakacağım en önemli mirasım olacak" dedi.
Akhisar Kızılay Başkanı Orhan Çeçen de altın madalyayı Halil Vehbi Başaran'a vermekten gurur duyduğunu belirterek "Böyle duyarlı vatandaşlar olduğu sürece, kan sıkıntımız olmayacak. Türk milletinin de sonsuza kadar yaşayacağına inancım sarsılmıyor. Sayın Başaran'ı örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!