Güncelleme Tarihi:
İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da turşuluk domates, biber ve salatalık alımı yapan Lidya Konserveciliğe bir ay önce Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kayyum atanması, 10 bin üreticiyi mağdur etti. Kayyum atanmasından sonra işletmeden alacaklarını tahsil edemeyen üreticileri ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Darbe ile mücadele edeyim derken darbecilerin tam da istediği hatalar yapılıyor. 10 bin köylü, aileleri ile birlikte 50 bin kişi bu hatalar yüzünden mağdur ediliyor" dedi.
Manisa'nın çeşitli ilçelerinde ürettikleri turşuluk salalık, domates ile biberleri Lidya Konserveciliğe veren yaklaşık 10 bine yakın üretici, işletmeye 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kayyum atanması nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Selendi İlçesi'ne bağlı Omurlar, Tavak, Eskin, Çina, Aşağıgülüce, Mollaahmetler ve Yeni Mahalleleri'ndeki üreticileri ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Milletvekili Özel ile bir araya gelen Omurlar Köyü Muhtarı Ali Alkan, Tavak Köyü Muhtarı Hüseyin Gökmen ve üreticiler, 8 yıldır Lidya Konservecilik ile iş yaptıklarını ancak son bir aydır kayyumun atanmasıyla birlikte sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Tavak Köyü Muhtarı Hüseyin Gökmen, Lidya Konservecilik'e yaklaşık bir ay önce atanan kayyum nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Muhtar Gökmen, atanan kayyumun Kurban Bayramı'ndan önce üreticilere ödeme yapma sözünü verdiğini ancak şu ana kadar bir şey göremediklerini söyledi.
Üreticilerin sıkıntılarını dinledikten sonra bir açıklama yapan milletvekili Özel, yaklaşık bir ay önce Lidya Konserveciliğe atanan kayyumun FETÖ üyesi olduğunu iddia etti. Özel, "Böyle haksızlık, böyle duyarsızlık olmaz. Kayyum, kamuyu, tüm tarafların çıkarlarını korumak içindir. Ancak, Lidya Konserveciliğe atanan kayyumunun haksız, vicdansız ve beceriksiz uygulamaları ile üreticiler perişan olmuş durumda. Bu kayyum adeta korumak için değil kurutmak için atanmış bir kayyum. İş ehline verilmemiş. İş ehline verilmediği gibi geçmişte Fethullaçı olup, AKP'den aday adayı olmuş bir isim buraya atanmış. Şimdi de FETÖ'cü olmadığını ispatlamak için burada üreticilere güçlük çıkartıyor. Üreticiler kapısına kadar gittiğinde üreticilere 'FETÖ'ye mal verirken bize mi sordunuz?' demiş bir kişi bu. Kayyum hem FETÖ'cü olmadığını ispatlamak, hem de AKP'nin gözüne girmek için profesyonelce yapılması gereken bir işe siyaseti karıştırıyor. FETÖ ile mücadele kayyumun işi değil. FETÖ ile mücadeleyi siyaset yapar, yargı yapar. Durum o kadar vahim bir hal almış ki insanlar bayram üstü, parasızlıktan yetiştirdiği kendi kurbanlığını satmış burada" diye konuştu.
'50 BİN KİŞİ MAĞDUR'
Lidya Konserveciliğe ürettikleri ürünleri veren üreticilerin aileleriyle birlikte il genelinde 50 bin kişinin mağdur olduğunun altını çizen Özel, "Verilip tutulmayan sözleri, ürüteciye atılan yalanları takip etmek, bu sorunu gündemde tutmak boynumuzun borcu. Bu konuyu bugüne kadar gündemde tuttuk, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Ancak FETÖ ile mücadele edilirken dikkat edilmesi gereken üreticilere eski günlerini aratmamak olmalı. Üretici diyor ki 'Ben, FETÖ bilmem, eskiden evimize ekmek giriyordu. Kayyum geldi, çocuklarımız aç kaldı.' Bu durum darbe ile mücadele edilirken, darbecilerin istediği hataların yapıldığını gösteriyor. Bir kez daha Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na, Maliye Bakanı'na ve hükümet yetkililerine sesleniyoruz, 10 bin mağdur üretici, aileleri ile birlikte 50 bin kişilik nüfusu bu hatalar yüzünden artık mağdur etmeyin. Burada eskiden durumumuz iyiydi şimdi kötü algısı var. Teknik bir atama yapılması gerekirken, yapılan bu siyasi atama köylüleri perişan etmiş durumda. Hata üstüne hata eklenmiş adeta. Derhal bu yanlışlardan dönülsün ve çiftçilerimizin yüzü artık gülsün" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI