Halep'teki çocuklar da oynasın

Güncelleme Tarihi:

Halepteki çocuklar da oynasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 18:18

Halep'teki çocuklar da oynasın

Haberin Devamı

MANİSA'da Wushu İl Temsilciliği ile Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ve öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarını ve topladıkları yardımları Halep'e gönderilmek üzere Yunusemre Belediyesi'ne teslim etti. 3 yaşındaki Ömer Çetinkaya da, son kez oynadığı oyuncak arabalarını Halep'teki akranlarına gönderilmek üzere belediye yetkililerine verdi.
Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı zor günler yaşayan Halep'e yardımlar sürüyor. Manisa'da öğrenciler ve sporcular biriktirdikleri harçlıklarıyla Halep'e yardım elini uzattı. Manisa Wushu İl Temsilciliği ile Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları el ele vererek zor günler geçiren Halep'e gıda malzemesi ve savaşın en büyük mağduru olan çocuklar için oyuncak yardımında bulundu. Toplanan yardımlar edilen duanın ardından Halep'e gönderilmek üzere Yunusemre Belediyesi'ne teslim edildi. 3 yaşındaki Ömer Çetinkaya da elindeki oyuncak arabalarıyla son kez oynadıktan sonra oradaki akranlarına gönderilmek üzere belediye görevlilerine teslim etti.
Manisa Wushu İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya, sporcuların Halep'teki kardeşlerini unutmadığını belirtip, "Harçlıklarını biriktirerek onlara gıda maddesi, oyuncak, kıyafet, battaniye ne varsa aldı. Topladığımız bu yardımları Halep'e göndermek üzere belediyemize teslim ettik. Sporcularımıza gösterdikleri bu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum bu yaştan sorumluluk bilinciyle yardımlaşmayı ve dayanışmayı da öğrenmiş oldular" dedi.
Manisa Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener de insanların duyarlı olmasını sağlamak için çalıştıklarını vurgulayıp, şunları söyledi:
"Bizler bugün doğalgazlı evde, interneti olan bir yerde yaşıyoruz. Bugün Suriye'den, Halep'ten gelen o insanlar karın altında yaşıyorlar, çadırları yok. Elimizden onlar için karınca kararınca bir şeyler geldiyse ne mutlu bize. İhtiyaç sahibi olan herkese yardım elini uzatmak istiyoruz. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya Yipek ise, hassasiyetlerinden dolayı sporculara teşekkür etti.
Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)
FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!