Hakim ve savcı açığı nedeniyle davalar erteleniyor

Güncelleme Tarihi:

Hakim ve savcı açığı nedeniyle davalar erteleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 17:26

Hakim ve savcı açığı nedeniyle davalar erteleniyor

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/ MANİSA, (DHA)- MANİSA Baro Başkanı Ali Arslan, FETÖ'den ihraç edilen hakim ve savcıların yerine görevlendirme yapılmamasından dolayı yargılamanın durduğunu söyledi. Baro Başkanı Arslan, duruşmaların en erken 2017 yılının Ocak ve Şubat aylarına verildiğini belirtti.
Manisa Barosu ve Türkiye Bardolar Birliği işbirliğiyle 'HMK-İstinaf' konulu TBB Meslek İçi Eğitim Semineri düzenlendi. Manisa Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere; Avukat Recep Adıgüzel, Doç. Dr. Cenk Akil, Avukat Murat Özgür Çiftçi konuşmacı olarak katıldı. Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, bu seminerin dönemin son semineri olduğunu belirterek, göreve geldikleri günden bugüne kadar 21 meslek içi eğitim semineri düzenlediklerini kaydetti. İstinaf Mahkemelerinde yargılamaların başladığını ifade eden Arslan, baro olarak istinaf konulu semineri bir an önce vermek istediklerini söyledi.
Konuşmasında yargıdaki sorunlara dikkat çeken Ali Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle birçok hakim ve savcının görevden uzaklaştırıldığını belirterek, adliyelerde sorun yaşandığını anlattı. Adliyelerde iş yükünün daha önce de fazla olduğunu, ancak darbe girişiminin ardından katlanarak arttığını kaydeden Arslan, "Darbe başarılı olsaydı demokrasiyi, adil yargılamayı, hukukun üstünlüğünü ya da mahkemeleri hiç konuşamaz olacaktık. Ancak 4 bine yakın hakim ve savcının meslekten uzaklaştırılması adliyelerde büyük bir açığın oluşmasını neden oldu. Şu ana kadar da görevlendirmelerin yapılmaması, yargılamaları durdurmuş durumda. Sürekli ertelemeler, sürekli mazeret istemeyle süreç ilerliyor. Bu sıkıntıların en erken 2017'nin Ocak-Şubat aylarında aşılacağını düşünüyoruz. Duruşmalar artık o tarihlere verilmeye başlandı. İnşallah bu süreci de en yakın zamanda en hızlı şekilde aşarız. Mahkemelerde de yargılamalar başlar. Vatandaşımızın hakka ulaşması hakkını elde etmesi anlamında da hızlı bir yargılama sistemi gelişir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!