Gençler madde bağımlılığından uzak tutulacak

Güncelleme Tarihi:

Gençler madde bağımlılığından uzak tutulacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 16:03

Gençler madde bağımlılığından uzak tutulacak

Haberin Devamı

MANİSA Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) 50 genci madde bağımlılığından uzak tutmak için 'Kendine İyi Bak' projesini hayata geçirecek.
MAK-GÖÇ Başkanı Eyüp Deniz, Dernek Genel Sekreteri Yüksel Hocaoğlu, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Proje Yöneticisi Tolga Yıldız ile birlikte Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti. MAK-GÖÇ Derneği Başkanı Deniz, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın projesi kapsamında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunusemre Belediyesi, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yeşilay Manisa Şubesi ile birlikte 'Kendine İyi Bak' isimli bir proje hazırladıklarını söyledi. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Proje Yöneticisi Tolga Yıldız, projenin 25 erkek, 25 kız toplam 50 gence yönelik olduğunu söyleyerek, "Bu gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla gezi, sinema, tiyatro gibi kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yöremizi yansıtan halk oyunları grubu ile bir futbol takımı oluşturacağız. Birçok ulusal takımda top oynamış Aygün Taşkıran hocamız teknik olarak destek verecek. Proje ortaklarımız Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunusemre Belediyesi, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yeşilay Manisa şubesi. Bu kurumlar madde bağımlılığına yönelik farkındalık eğitimi verecek. Sadece teorik bilgi, bağımlılıktan uzak tutmak için bu yaş grubundaki çocuklarda yeterli gelmiyor. Hatta çoğu zaman özendirici bile olabiliyor. Bizler amacımıza yönelik bu teorik bilgiye katabileceğimiz çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler hazırladık" diye konuştu.
Projenin çok güzel olduğunu belirterek yönetimi tebrik eden Vali Güvençer, projenin sadece 50 gençle sınırlı kalmamasını, daha çok gence ulaşabilmesinin önemini vurguladı.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!