Doğtaş'ın kurucusundan gençlere öneriler    

Güncelleme Tarihi:

Doğtaşın kurucusundan gençlere öneriler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 18:07

Doğtaş'ın kurucusundan gençlere öneriler    

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren MAGİAD Öğrenci Temsilciliği, 'Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor' zirvesine katılan Doğanlar Yatırım Holding Başkanı ve Doğtaş markasının kurucularından Davut Doğan, iş yaşamındaki anılarını gençlerle paylaştı.
MAGİAD Öğrenci Temsilciliği'nin 'Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor' etkinliğinde Türkiye'nin önde gelen ve dünya çapında isim yapmış firmalarının yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticileri gençler ile buluştu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen zirvede Doğanlar Yatırım Holding Başkanı Davut Doğan, öğrencilerle bir araya gelerek başarı öyküsünü paylaştı. Zirveye MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter ve çok sayıda öğrenci katıldı. 7 yıllık memurluğun ardından istifa ederek 5 kardeşiyle birlikte Doğtaş'ı kurduklarını söyleyen işadamı Davut Doğan, "6 çocuklu Çanakkale Biga'da çaycılık yapan ailenin en büyük oğluyum. Devlet parasız yatılı okulunda okudum. Benim küçük kardeşim babam ile birlikte mobilya alım satım işi yapıyordu. Bana 'İstifa et gelirsen işlerimizi büyütürüz. Sen de hesabımızı kitabımızı tutarsın' dediler. 1987 yılına kadar ben Devlet Demir Yolları'nda devlet memuruydum. Kız istemeye gittiğimizde devlet memuruyum diye kız vermişlerdi bana. Babamın dükkanında mobilya satamaz ve bu işi beceremezsem diye dışarıdan iktisat fakültesini bitirdim. Eğer mobilya işi tutmazsa muhasebecilik yaparım diye yola çıktım" diye konuştu.
TİCARET ODALARINA ÖNERİ YAPTI
Ticaret ve sanayi odalarına yatırımcılarına destek vermeleri için çağrı yapan Davut Doğan, "Bir iş fikriniz varsa dünyada para çok. Her çeşit paraya ulaşmanız mümkün. Ben melek yatırımcı olarak devlet bana bir sertifika verdi. Benim şimdi param da var. Bana bir genç bir iş fikrinden dolayı geldiği zaman ben ona yüzde 50 ortak oluyorum. Benim oradan kazandığım paranın vergisinden devlet beni muaf tutuyor. Bu çok doğru bir yöntem. O yüzden bunun yayılması gerekiyor. Bir iş fikriniz varsa ticaret odaları gelip buna ortak olmalı" dedi.
Kardeşleriyle ortak kurdukları şirketlerinde eşlerini çalıştırmadıklarını anlatan Doğan, "Küçük kardeşim geldi, 'Abi eşim çalışmak istiyormuş' dedi. Küçük şirket olduğumuz için halkla ilişkiler bölümüne aldık. Gelin olduğu için bir de müdür yapmak lazım. Müdür yaptık. Bir gün baktım gelin hanım yerinde yok. Altın gününe gitmiş. Nasılsa patronlardan birinin eşi olduğu için bana bile söylemeye gerek duymamış. Yoksa kadınların çalışmasına karşı değilim. Bizim yönetim kurulumuzun neredeyse yarıya yakını kadın. Biz böylece gelinlerin şirkette çalışmasını yasakladık. Ayrıca 'Çocukların evlenmesi durumunda aile ilk 5 yıl içerisinde çocuğuna para transferi yapamaz' kararı aldık. Çünkü gelin ikna edip 'Gel biz kendimize iş kuralım' demesin diye" dedi.
Konuşmaların ardından, MAGİAD Öğrenci Temsilciliği üyesi Gülden Çiftçi, işadamı Doğan'a plaket takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!