Demirci’de "İstiklal Harbinde Akıncılar" Çalıştayı Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Demirci’de İstiklal Harbinde Akıncılar Çalıştayı Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 11:41

Demirci Kaymakamlığı ve Demirci Belediyesi tarafından düzenlenen "İstiklal Harbinde Akıncılar” çalıştayı sona erdi.
Ticaret ve Kültür Merkezinde iki gün boyunca dolu dolu geçen program sonunda çalıştayda yer alan akademisyenler raporlarını açıkladılar. Yapılan değerlendirmede Akıncılar Yolu bölgesinde spor ve kamp merkezlerinin kurulması ve Akıncı yolunun görüntülerle desteklenip internet sitesinde ziyaretçilere aktarılması ve tanıtılması ile Akıncı Yolları üzerindeki köy ve mahallelerin belirlendiği ve bu köylerde konuyla ilgili çalışmaların yapılmasının uygun olacağı belirtildi.
Her grup farklı farklı raporlarını değerlendirirken, Akıncı Kültür evinin yapılması, Başalan ve diğer yaylalarda izcilik faaliyetlerinin uygun olduğu ve bu sebeple izcilik ünitelerinin ortaöğretimlerden başlayarak yaygınlaştırılıp her ocağa da bir Demirci Akıncı’sının isminin verilmesinin hatta Celal Bayar Üniversitesinde de izcilik ile kulüplerin kurulmasının da anlamlı olacağı raporlar arasında yer aldı.
Eğitim Fakültesinde Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Demirci Akıncılarıyla ilgili olarak saha çalışmasının yapılabileceğini belirten grup başkanları, Demirci Akıncıları isminin daha çok kitlelere tanıtılması adına reklam ve sticker baskılı amblemler yapılarak dağıtılması da uygun olduğu açıkladılar. Demirci Akıncıları için film çekimin de uygun olduğunun belirtildi raporlarda sinema filminden önce tiyatro ve dizi film çalışmalarıyla başlanılmasının daha sonra bir sinema filmiyle yola devam edileceğinin uygun olduğu kaydedildi.
Grupların raporlarını açıklamasının ardından söz alan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, “Biz belediye olarak fiziki şartları hazırlamak için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Sayın Kaymakamımız organizasyonu mükemmel bir şekilde sistemi harekete geçirdi. Bilim heyeti olarak Nurettin Gülmez beye ve diğer akademisyen arkadaşlarımıza zannedersem bir ilk olmasına rağmen güzel anlamlı bir iş çıkardılar. İnşallah bu işin bir neticesi ve bir başlangıç olur. Biz bunun sürekli olmasını arzu ediyoruz. Ve burada konuştuklarımızın burada kalmamasını arzu ediyoruz. Bu konuda da bizim üzerimize ne düşerse yapacağımızı ifade ediyoruz. Ben bütün katılımcılara emeği geçenlere herkese teşekkürlerimi bildiriyorum. Gelecek çalıştaylarda da görüşürüz. Bu çalıştayda alınmış kararların icra edilmiş haliyle de karşılaşırız.” Diye konuştu.
Demirci Kaymakamı Atila Kantay ise konuşmasında, “Sayın değerli hocalarımızın dediği gibi az zamanda çok işler yapılmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu söz beni çok mutlu etti. Yerel basında da bazı haberler ve eleştiriler aldık. Eleştirinin bence kıymetsizi de olmaz ama ben çok kısa araştırma görevlisi ve daha sonrada öğretim görevlisi olarak görevim olmuştu. Çalıştayların ne kadar önemli olduğunu anlamaya çalışıyorum. Öğretim görevlisi iken de Kaymakam iken de meslek hayatımda dört çalıştaya katıldım. Bir iş yapmanın bir projeyi nasıl gerçekleştirmenin teorik çatısını oluşturmanın ve teorik çatıdan sonra cümledeki özneleri tek tek zorluklarını hemen hemen anlıyor gibiyim. Özellikle çalışma grubunda ki bu kıymetli fikirleri ana hatlarıyla not almaya çalıştım. Bu raporlardan sonra yükümüzün değerli belediye başkanımızın yükünün biraz daha ağırlaşacağını fark etmeye başladım. Çünkü o cümledeki özneler yavaş yavaş yapılmalıdır.
Değerli bilim adamlarımız nezaketlerinden dolayı buradaki özneleri kullanmadılar. Buda biz uygulayıcılara daha çokta mahalli, yerel idarecilere düşüyor. Bu anlamda büyükşehir belediyesi ve koordinatörlüğünü atlamıyoruz. Şimdi buradaki ana başlıkları elimizi kolumuzu sıvayıp zaman kaybetmeden ve çok fazlada büyük bir iş yapmış edasına da girmeden daha işin tanımlamasındayız. Bir an önce bizlere bir şeyler yapmak düşüyor.
ELEŞTİRİ YAPAN ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Drama Köprüsü klibi ile ilgili eleştiri de aldıklarını ifade eden Kaymakam Atila Kantay, sözlerine şöyle devam etti: “Aklımıza takılmadı ama özellikle şöyle bir eleştiri geldi. Bizim Drama Köprüsü müzik grubuna demişler ki bu video klipteki drama köprüsü müziğinin ne alakası var koyuyorsunuz. Demircimizin beş tane birbirinden güzel aksak türküleri var, niçin o türkülerden konmadı da Drama Köprüsü. Oradaki Hasan Trakyalı, Selanik’idir. Belki kaymakamın kankası olabilir. Bu tür ifadelerle bizi aydınlatmaya çalışmışlar. Biz onu aramızda düşünmüştük bu değerli müzik grubu çok çalıştı bu konuda. Evet, buranın türküsü değil ama biz biliyoruz ki Ege’den, Karadeniz’den batı cephesinden hatta Gaziantep ve Maraş tarafından bile Balkanlardan Kafkaslardan gelen çok değerli mücahitler çarpışmışlardır. Onlar vatan kaybetmenin ne demek olduğunu Anadolu’da ki mücahitlerden önce öğrendiler. Ne biri ötekinden ne diğeri ötesinden kıymetli değildir. Ama dün bir hocamız çok iyi ifade etti, Nerede doğmuş olman önemli değil, kanının nerede kimin için dökmüş olman önemli olduğunu ifade etti. Bu insanların mezarlarının tamamı bizim topraklarımızda, o insanlar artık Demircilidir. Mezarı Sındırgı’da olsa, Gördes’te ve Selendi’de olsa da Demircilidir ve o türküler de bizim türkülerimizdir. O türküler Osmanlı türküleridir. Bize bir nefes kadar yakındır. Neden Demirci’nin türküleri çalınmıyor, biz Feride’yi biliyoruz Demircili arkadaşlarımız söylüyor elbette ama biz şunu istedik bu ritme uygun tarihi bir tema olsun ve Akıncıların verdiği mücadeleye uygun coşkulu bir şey olsun onuda arkadaşlarımız o şekilde tercih ettiler. Bu yazıyı yazan arkadaşlara da bu vesileyle de teşekkür ediyorum. Kendilerinin değerli eleştirilerini de bekliyoruz”.
Kaymakam Atila Kantay konuşmalarının sonunda ise çalıştayda görev alan akademisyenlere çalıştayın sürdüğü iki gün boyunca görev alan görevliler ve personele teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!