Çocuklar yaz tatilinde yüzme öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar yaz tatilinde yüzme öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2024 14:34

Çocuklar yaz tatilinde yüzme öğreniyor

Haberin Devamı

MANİSA, (DHA)-MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliği ile 6-13 yaş arası çocuklara hizmet vermeye başlayan, portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Havuzlarda çocuklara eğitmenler tarafından ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Manisalı çocuklar, Necati Bey İlköğretim Okulu ve Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu bahçesine kurulan portatif havuzlarda eğlenerek, yüzmeyi öğreniyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi iş birliği ile kent merkezindeki okul bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Necati Bey İlköğretim Okulu ve Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu bahçesine kurulan portatif havuzlarda, ücretsiz olarak yüzme kursu hizmeti veriliyor. Eylül ayına kadar sürecek olan kurslardan 6-13 yaş arası çocuklar faydalanabiliyor. Kurslar hakkında bilgi veren Şehzadeler Belediyesi yetkilisi Salih Avdal, kursların gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Eğitimlere 6 yaştan, 13 yaşa kadar olan çocuklarımız katılabiliyor. Derslerimiz ücretsiz. Tüm talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Gerekirse yeni programlar açıyoruz. Kursiyer öğrencilerimize haftada iki gün, birer saat olmak üzere eğitim veriyoruz."

Haberin Devamı

'İLK HEDEF SU KORKUSUNU YENMEK'

Yüzme eğitmeni Muhammet Acar da eğitimlerde öncelikle çocuklardaki su korkusunu yenmeye çalıştıkları belirterek, “Sonrasında nefes alıp verme eğitimleri, denge eğitimleri veriyoruz. Suya alışan çocukları ise yüzmeye teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Eğitmenlerden Yağız Berk Candan da “Kursumuza heyecanla başladık, hayırlısı olsun. Çocuklar projeden çok memnunlar. 45 gün boyunca onlarla keyifli zamanlar geçireceğiz ve her birinin doğru şekilde yüzebilmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yoğun talep nedeniyle daha fazla noktada hayata geçirilmesi planan portatif yüzme havuzlarının Nurlupınar ve Horozköy bölgelerinde de hizmet vermesinin planladığı ifade edildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!