Çocuk suça karışması sporla önlenecek

Güncelleme Tarihi:

Çocuk suça karışması sporla önlenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:59

Çocuk suça karışması sporla önlenecek

Haberin Devamı

MANİSA Cumhuriyet Savcılığı Koruma Kurulu tarafından çocukların suça karışmasını önlemek ve rehabilitasyonu sağlamak için başlatılan "Sağlıklı Huzurlu Yarınlar Projesi" amatör kulüp yöneticileri ve antrenörlere tanıtıldı.

Manisa'da Cumhuriyet Savcılığı Koruma Kurulu tarafından çocuk suçluluğunu önlemek için başlatılan "Sağlıklı Huzurlu Yarınlar" projesi tanıtım toplantısı Adliye Konferans Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya Koruma Kurulu Başkanı Savcı Korhan Sert, amatör spor kulübü yöneticileri ve antrenörler katıldı. Toplantıda projeyi tanıtan Koruma Kurulu Başkanı Savcı Korhan Sert, "Ceza infaz kurumundan salıverilenlerin aileleri ve sosyal çevreleriyle ilgili oluşabilecek psiko-sosyal sorunların çözümüne yardımcı olmak ve bu anlamda suçun önlenmesine katkı sağlamak olan denetimli serbestlik sistemi, koruma kurulumuzca alınmış kararlar doğrultusunda bu görevi yerine getirmeye çalışıyor. Suça katılımı önlemek amacıyla bu tür toplantıları katılımcılarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Suça iten problemlerin işbirliğiyle ortadan kaldırılması hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Proje kapsamında yapılan çalışmalardan da bahseden Sert, cezaevinde bulunan hükümlülerden ihtiyaç sahibi 100 aileye Manisa Organize Sanayi Bölgesi ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla gıda, 60 hükümlü çocuğa giyim çeki yardımı ve Kızılay Manisa Şubesi tarafından da bu ailelerden 24'üne ayrıca gıda yardımının bulunulduğunu vurguladı. Sert, "Böylelikle bu ailelere sosyo-ekonomik destek vererek suçtan uzak durmaları amaçlanmıştır. Projenin sürdürülebilmesi amacıyla spor camiasından destek bekliyoruz" diye konuştu.

Proje toplantısında Psikolog Emine Sinanoğlu, antrenörlere çocuklara nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. Sporun çocukları suçtan uzak tutacağını kaydeden Sinanoğlu, antrenörleri dezavantajlı gruptaki çocuklara karşı daha özenli ve spora teşvik edici olmaya çağırdı.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF









 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!