Güncelleme Tarihi:
İlker KILIÇASLAN/MANİSA, (DHA) - MANİSA'da, darbe girişimi sonrası yürütülen adli ve idari soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılan 1817 kamu personelinin arasında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın kayınbiraderi, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay da yer aldı.
Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar Manisa'da sağlık kurumlarına da sıçradı. Başlatılan soruşturma çerçevesinde TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın kayınbiraderi Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Ziya Tay, aralarında Halk Sağlığı Müdürlüğünden müdür yardımcılarının da bulunduğu yaklaşık 151 sağlık personelinin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.
23 Aralık 2002'de Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan ve daha sonra 2012 yılında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'ne getirilen evli ve iki çocuk babası Ziya Tay, 2015'te genel seçimlerde AK Parti'den Manisa Milletvekili aday adayı olmuştu.
1817 GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA VE 56 TUTUKLAMA
Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimin ardından il genelinde yapılan adli soruşturmalarla ilgili olarak 1817 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 34 kamu görevlisi ile 25 hakim ve savcının tutuklandığı belirtildi. Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, haklarında adli ve idari soruşturma kapsamında şu ana kadar 18'i Müftülük, 3'ü Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 368'i İl Emniyet Müdürlüğü, 15'i SGK İl Müdürlüğü, 25'i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 1021'i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1'i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 104'ü Celal Bayar Üniversitesi, 10'u Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler Personeli, 4'ü İçişleri Bakanlığı, 10'u Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2'si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5'i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı, 25'i Vergi dairesi Başkanlığı, 1'i Ticaret İl Müdürlüğü, 6'sı Soma Ege Linyit İşletmesi, 1'i Soma İlçe Tapu Müdürlüğü, 1'i Meteoroloji Müdürlüğü, 3'ü Akhisar Belediye Başkanlığı, 2'si Orman İşletme Müdürlüğü, 1'i Selendi Adliye personeli, 11'i Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (sözleşme feshi), 26'sı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden, 1'i Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden, 2'si Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'nden, Alaşehir Devlet Hastanesi'nden 3 ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden 151 olmak üzere 1781 kamu görevlisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararıyla 21 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Açığa alınan kamu görevlilerinden şu anda 51'ninin gözaltında olduğu, 34 kamu görevlisinin ise tutuklandığı da duyuruldu. Hakim ile savcılardan ise 22'sinin tutuklandığı açıklandı. Ayrıca 22 kamu görevlisinin adli kontrolce serbest bırakıldığı belirtildi.
OHAL kapsamında ise şu ana kadar il genelinde 28 okul, 35 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 temsilciliği ile 1 sendikanın kapatıldığı, 12 derneğin 2 ay süreyle faaliyeti durdurulduğu, kamu personeli ve yakınlarına ait bin 1157 pasaport iptal edildiği açıklandı.
FOTOĞRAFLI