Bosch'dan Manisa'ya termoteknoloji inovasyon merkezi

Güncelleme Tarihi:

Boschdan Manisaya termoteknoloji inovasyon merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 15:23

Bosch'dan Manisa'ya termoteknoloji inovasyon merkezi

Haberin Devamı

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA) - MANİSA Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ısıtma ve soğutma sektörünün öncü firmalarından Bosch, 2 milyon euro'luk yatırımla kurduğu termoteknik inovasyon merkezini törenle hizmete açtı.
Termoteknoloji inovasyon merkezinin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, Bosch Termoteknik Kalite ve Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Schmidt, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, Bosch Termoteknik üst düzey yöneticileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Bosch Termoteknik Türkiye Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat, Türkiye'nin BoschTermoteknik için çok önemli bir pazar aynı zamanda da önemli bir Ar-Ge ve üretim merkezi olduğunu söyledi. Manisa fabrikasına son 7 yılda 48 milyon Euro'luk yatırım yaptıklarına dikkati çeken Polat, bu yıl 700 bin kombi üretmeyi hedeflediklerini kaydetti. Polat, Manisa'daki fabrikalarında üretilen cihazlarla dünyada 693 bin evin ısındığını da vurguladı.
AR-GE'YE VERİLEN ÖNEM
Polat, BoschTermoteknik Manisa fabrikasında hayata geçirilen Termoteknoloji İnovasyon Merkezi hakkında da bilgiler verdi. Son 5 yılda Ar-Ge çalışmalarına 74 milyon lira harcama yaptıklarının altını çizen Polat, "Merkezimizde 320 kişilik oditoryum, 3 farklı alanda hizmet veren eğitim salonu, ürünlerin sergilendiği dijital ve mobil içeriklerle de desteklenen teşhir salonu yer alıyor. Merkezin hizmete girmesiyle sektöre yön vereceğiz. Ar-Ge'ye çok büyük önem veriyoruz. Ar-Ge merkezimizde 80 personel görev yapıyor" dedi.
'TÜRKİYE'DE 100 YILI AŞKIN SÜREDİR FAALİYET'
Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young da, Türkiye'de 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiklerini hatırlatıp, yerel sanayinin modern teknolojilerle gelişmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Young, "Türkiye'nin bir noktasında NASA için özel üretim yaparken, diğer bir noktasında ise ürettiğimiz kombilerle dünyanın dört bir yanında evleri sıcak bir yuva haline getiriyoruz" diye konuştu.
'YATIRIMA ÖZEL TEŞVİKLER VERECEĞİZ'
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ise Bosch firmasının Türkiye'deki yatırımlarını takip ettiklerini söyledi. Firmanın Ar-Ge çalışmasına önem vermesini taktir ettiklerini vurgulayan Çelik, cirosunun yüzde 9'unu Ar-Ge'ye ayıran firmayı kutladı. Çelik şöyle konuştu:
"Bu alana yönelik destekleri arttırdık. Hem nitelikli yatırımı hem de Ar-Ge yapmayı kolaylaştıracağız. Bütün süreçlere yönelik desteklerimiz var. Ar-Ge Reform Paketi ile herkese yönelik iyileştirmeler yaptık. Öğrenciler, akademisyenler, küçük firmalar, Ar-Ge merkezleri bu faaliyetten yararlanacak. Ar-Ge Kanunu Ağustos ayında tamamlandı. Her kesime doğrudan destek sağlayacak. Teşvik sistemi açısından da oldukça radikal bir sistem uyguluyorduk. Ancak proje bazlı destek uygulaması ile gücümüze güç kattık. Artık yatırıma özel teşvikler vereceğiz. Yatırım yaptığımız yere, istihdama ve yatırımın niteliğine göre desteklerden değişik şekilde yararlanacaksınız. Türkiye'yi iyi tanıyan firmalar bu fırsatlardan yararlanmalı."
Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Manisa Valisi Hakan Güvençer, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, diğer protokol üyeleri ile birlikte 2 milyon euro'luk yatırım yapılan merkezin açılışı yaptı. Açılışın ardından termoteknoloji üretim merkezi gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!