Bir mektupla hayatını değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bir mektupla hayatını değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 18:34

MANİSA'da yaşayan 30 yaşındaki Z.H, 13 yaşında tecavüze uğrayınca, babası tarafından kendisinden 22 yaş büyük biriyle evlendirildi.

Haberin Devamı

4 yıl evli kalıp, kaçan Z.H, gittiği İstanbul'da suça karışıp, cezaevine girdi. Tahliye olmasından sonra yeni bir hayata başlamak isteyen genç kadının, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı'na yazdığı mektup hayatını değiştirdi. Genç kadın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın desteğiyle İŞKUR'dan 16 bin liralık destek alıp ızgara salonu açtı, ve kendi ayakları üstünde durmaya başladı.
Manisa'da yaşayan Z.H, 13 yaşındayken tecavüze uğradı. Tecavüzü öğrenen aile de kızlarını kendisinden 22 yaş büyük biriyle 2000 yılında evlendirdi. 14 yaşında anne olan Z.H, bir yıl sonra ikinci çocuğunu kucağına aldı. 4 yıl evli kalan Z.H., evden kaçıp, İstanbul'a gitti.

Bir yıl sonra da eşinden boşandı. İstanbul'da çok kötü insanlarla tanıştığını, bu nedenle başına gelmeyen şey kalmadığını belirten Z.H., 2007 yılında piyasaya sahte para sürerken yakalanıp, tutuklandı. 8 ay cezaevinde kalan Z.H., tahliye edildi. Ancak, 7 yıl sonra sonuçlanan davada Z.H., 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Z.H., kalan cezasını çekmek için bir kez daha cezaevine girdi. Cezasını tamamlayıp, tahliye olmasının ardından anne ve babasının kendisine sahip çıkmadığını belirten Z.H., dönemin Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'e mektup yazıp, yardım istedi. Z.H., daha sonra yaşadıklarını şöyle aktardı:
"Sabıkam nedeniyle kimse iş vermiyordu. Hiçbir geçim kaynağım da yoktu. Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek'e 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 3 gün önce mektup yazdım. Başıma gelen her şeyi mektupta anlattım. Bana dönüp, yardımcı olacaklarını söylediler. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın desteği ile girişimcilik projesi kapsamında kurslara katıldım, hayatım değişti."

Haberin Devamı


HAYATININ DÖNÜM NOKTASI
Hayatının dönüm noktasının bu mektup olduğunu vurgulayan Z.H., "Önce kurs gördüm, sertifikamı aldım. Proje yazdık. Her dediklerini yaptım, çabaladım. Sonunda hayalim gerçek oldu. İş-Kur'dan 16 bin 500 lira hibe desteği aldım, ağabeyim de bana yardımcı oldu. Onunla birlikte kredi çektik. 3 ay içinde ızgara dükkanını açtım. Çekilen krediyi de 2 ay içerisinde sıfırladık, borçlarımı ödedik. Şimdi yepyeni bir hayata başladım.  Bundan sonra hayatımı normal insanlar gibi sürdürmek istiyorum. Kendi ayaklarım üstünde durayım yeter" diye konuştu. Z.H., tek sıkıntısının ise babalarında olan çocuklarını görememek olduğunu söyledi.
ESKİ HÜKÜMLÜLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Haberin Devamı


Konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri de, eski hükümlüleri de, hayatında büyük zorluklar yaşayan Z.H'nin mektubu ile birlikte kendisine yeni bir yol haritası çizildiğini anlattı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın desteği ile İŞKUR tarafından eski hükümlü ve denetimli serbestlik kapsamında bulunanların kendi iş yerlerini kurmaları için desteklerin verildiğini hatırlatan yetkililer, yeni bir hayata başlamak isteyen ancak zor koşullar içinde bulunan eski hükümlüleri de projeye ortak olmaya davet etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!