IHA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 12:27
MANİSA’DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIMIN RAHATLAMASI NOKTASINDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN, MALATYA’DAN SONRA ANKARA’DA DA TRAMBÜS İNCELEMESİ YAPTI.
Manisa’da şehir içi ulaşımın rahatlaması noktasında çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya’dan sonra Ankara’da da Trambüs incelemesi yaptı. Sincan’da yerli Trambüs üretimi yapan fabrikayı ziyaret eden Başkan Ergün, firma yetkililerinden bilgi aldı.
Manisa’nın ulaşım sorununu çözmek adına arayışlarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ankara Sincan’da yerli Trambüs üretimi yapan bir fabrikayı ziyaret etti. Başkan Ergün’e incelemeler sırasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Aytaç Yalçınkaya ile birlikte Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz de eşlik etti. Burada firmanın Genel Müdürü Aytunç Günay, Trambüs Proje Müdürü Safi Alkaşı ve Elektrikli Araçlar Proje Koordinatörü Emrah Dal tarafından karşılanan Başkan Ergün, yerli Trambüsleri inceleyip bilgi aldı. Daha önce benzer bir ziyareti Malatya’ya gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, burada da şehir içerisinde kullanılan Trambüsler hakkında bilgi alarak Manisa’da yapacakları çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu.
“UZUN SÜREDİR BU PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Manisa’ya kazandırmak istedikleri Trambüs projesi hakkında uzun süredir çalışma yürüttüklerini hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “Bu çalışmalar doğrultusunda ekibimizle birlikte yoğun mesai harcıyoruz. Malatya’da yaptığımız incelemelerde önemli bilgiler edindik. Ankara’da yerli Trambüs üretimi yapan fabrikamızda da araçlar hakkında bilgi aldık. Bilindiği üzere yurt dışında da buna benzer çalışmalarımız olmuştu” diye konuştu.
“OSB VE ÜNİVERSİTE HATTI RAHATLAR”
Manisa’da özellikle Organize Sanayi Bölgesi ve Muradiye Kampüsü’ne giden araçların şehir içinde önemli bir yoğunluk oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Amacımız bu yoğunluğun önüne geçmek. İlimizde her gün bin 400 servis aracı 25 bin yolcuyla trafiğe çıkıyor. Bununla birlikte şehir içi trafikte önemli bir yoğunluk yaşanıyor. İşte bu noktada Trambüs projesinin önemini anlayabiliyoruz. Amacımız bu çalışmaları biran önce tamamlayıp Trambüs’ü Manisa’da hizmet verir hale getirebilmek” dedi.