IHA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 17:59
MANİSA’DA AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ TARAFINDAN ÖĞRENCİ VE VELİLERE YÖNELİK “AİLE VE EĞİTİM KOÇLUĞU” SEMİNERİ DÜZENLENDİ.
Manisa’da Amerikan Kültür Koleji tarafından öğrenci ve velilere yönelik ’Aile ve Eğitim Koçluğu’ semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Markalar Birliği Genel Başkanı Halil Çil, dünyadaki lise terk oranında Türkiye’nin ikinci sırada yer aldığını söyledi.
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nden düzenlenen seminere kolejin Manisa Kurucusu ve MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Yaşar Coşkun, Amerikan Kültür Koleji yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. Seminer Markalar Birliği Genel Başkanı Halil Çil tarafından verildi. Markalar Birliği Genel Başkanı Halil Çil eğitimin çocuğun yaşadığı çevrede başladığını belirterek, Türkiye’deki eğitim sisteminin yanlış olduğunu söyledi. Halil Çil, eğitim sisteminde yetenekleri değerlendiremedikleri için çocukların istedikleri mesleği yapamadıklarını belirtti.
Üniversite sınavına 2 milyon 80 bin öğrenci katıldığını hatırlatan Halil Çil, “Sınavda 40 Fen Bilgisi sorusu soruldu. Bu öğrencilerimiz bu 40 soruyu çözdü. Ortalama ise 3.6’dır. 2 milyon çocuğumuz üniversite sınavına girdi. Üniversite sınavında lise sona kadar gördükleri dersin sorularını çözdü. Fen Bilgisi dersi ortalaması 3.6’dır. Matematik sorularını çözdüler. 5 net yaptılar. Türkiye ortalaması 5’dir. Türkçe sorularından ise sadece 12 tane çözebildiler. Dünyada uluslararası eğitimi denetleyen üç sınav var. Bunlardan en bilindiği PISA. Ülkemiz Avrupa sonuncusudur. Ülkemiz bu sınavda dünyada sondan üçüncüdür. Birleşmiş milletler raporu vereyim sizlere. Fen Bilgisi ve Matematik eğitiminde Türkiye 101. sıradadır. Ülkemizde lise düzeyinde okuyan öğrencilerimizin bir milyon 340 bin tanesi açık öğretim lisesinde okuyor. Lise terk oranında Türkiye Cumhuriyeti Dünya ikincisidir. Türkiye üniversite sınavlarında başarısız bir durumdadır. Sistemimizde lise çağından her üç çocuktan bir tanesi açık öğretim lisesinde okumaktadır. Dünya ortalaması yüzde 9, Türkiye’de ise yüzde 33’dür. Sistemimizde kalan yüzde 42 çocuğumuz dini ve mesleki lisede okumaktadır. Yüzde 25’i genel lise ve Anadolu liselerinde okumakta. Açıköğretim lisesinde okuyan çocuklarımızın üniversite sınav başarısı genel ve mesleki lise öğrencilerinin sınav başarısının iki katıdır. İşte bu rakam adamı çıldırtır. Ders almayan Açıköğretim’de okuyan çocuklarımız mezun olduklarında meslek lisesinden veya genel liseden mezun olan çocuklarının ortalamasının iki katını yakalamışlar” dedi.
Seminer sonunda Amerikan Kültür Koleji’nin gerçekleştirdiği kazanım ve değerlendirme sınavlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.