Güncelleme Tarihi:
MANİSA'nın büyükşehir olmasının ardından J plaka alamadığı için servis hizmeti veremediklerini söyleyen yaklaşık 60 minibüs esnafı büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.
Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte servis haklarının ellerinden alındığını iddia eden özel servis işi yapan 60 minibüsçü, sıkıntılarını dile getirmek için şehir turu attı. Bu sabah İstasyon Mahallesi Atatürk Stadı karşısında toplanan minübüsçüler, Süleyman Demirel Bulvarı, Kuvayi Milliye Caddesi, İstiklal Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergahından şehir turu atarak, eylemlerini Alparslan Türkeş Meydanı'nda tamamladı. Şehir turundan sonra basın açıklaması yapan minübüsçüler adına konuşan Hakan Bilici, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin J plaka verdiğini ancak bazı şartlara sahip olmak gerektiğini bildirdi. Alaşehir'de ikamet etmek, oda kaydı bulunmak gibi kriterlerin bulunduğunu ifade eden Bilici, "Biz bu şartların hepsini taşıdığımız halde 23 Ekim 2013 tarihinden sonra oda kaydımız bulunduğu için 2 bin TL yerine 25- 30 bin TL ödememiz istendi. Birçok esnaf mağdur oldu ve bu plakayı alamadı. Burası organize sanayisi olmayan tarıma dayalı bir ilçe. Yılın dört ayı iş potansiyeli var, yılın sekiz ayı araçlarımız evin önünde durduğu halde vergisini sigortasını ödeyen esnaflarız. Tarıma dayalı bir ilçede 30 bin TL + KDV açılış bedeli olan plakayı kim nasıl alacak? Bizler istenen kriterleri taşıyan şoför esnafıyız. Buradan sayın yetkililere sesleniyoruz. Büyükşehir belediyesi suç işlemektedir. Bir an önce bu ihalenin iptali gerçekleştirilip daha önceki hakların bizlere verilmesini istiyoruz" dedi.
Alaşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, servisçilere destek vererek, Büyükşehir Belediyesi'nin servis işi yapan esnafların taleplerine kulak vermesini istedi. Kapucu, "Alaşehir tarıma dayalı bir bölge. Büyükşehir yasasıyla adeta 2013 yılı mağdurları yaşanıyor. Biz bunun giderilmesi için başvuruda bulunduk. 2013 öncesi 2 bin TL ile ruhsat alırken, şimdi 30 bin TL üzerinde rakamlar isteniyor. Bu rakamı birçok esnafımız veremeyecek. Alaşehir'de öğrenci, işletme ve tarım alanında servis ihtiyacı yaşanıyor. Toplam ihtiyacımız 350- 400 servistir. Şu anda 217 servisimiz mevcut. Büyükşehirden 150 tane daha plaka talebinde bulunduk" diye konuştu.
Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF