Alaşehir Çayı'nda taşkına karşı temizlik çalışması

Güncelleme Tarihi:

Alaşehir Çayında taşkına karşı temizlik çalışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 11:57

Alaşehir Çayı'nda taşkına karşı temizlik çalışması

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerindeki çiftçiyi olası taşkın nedeniyle tedirgin eden Alaşehir Çayı'nda yürütülen temizlik çalışmaları sürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından üzümün başkenti Manisa'nın Alaşehir ilçesinde taşkın koruma çalışmaları hızla sürdürülüyor. 50 bin dekar zirai araziyi muhtemel taşkın zararlarına karşı korumak için harekete geçen DSİ, şu ana kadar Gediz Nehri'nin en büyük kollarından olan 54 bin 450 metre uzunluğundaki Alaşehir Çayı'ndaki 11 kilometrelik hattı temizledi. 11 kilometrelik alandan 264 bin 200 metreküp birikinti çıkarıldı. Bu sayede dünyaca ünlü 'Sultaniye' üzümlerinin yetiştiği Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin korkulu rüyası da sona ermeye başladı.

ÜZÜM YETİŞTİRİCİLERİ ZARAR GÖRMEYECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Özellikle üzüm yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın muhtemel bir taşkın esnasında zarar görmemeleri için Alaşehir Çayı'ndaki rüsubatı temizlemeye başladık. 54 bin 450 metrelik hattın 11 bin metresini temizledik. Geriye kalan hattı da en kısa sürede temizleyerek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!