Akhisar'daki depremzedelere ev yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Akhisardaki depremzedelere ev yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 17:31

Akhisar'daki depremzedelere ev yapılacak

Haberin Devamı

MANİSA İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Bekir Şen, geçtiğimiz aylarda Akhisar İlçesi'nde meydana gelen en büyüğü 5 olan depremlerin ardından, ağır hasarlı tespit edilen 38 konut sahibine ev yapılacağını belirtti.
Akhisar'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremlerin ardından 15'i ağır olmak üzere 50 konut hasar gördü. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca depremzedelere ilk etapta, acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 200 bin lira dağıtıldı. Manisa AFAD Müdürü Bekir Şen, depremlerin ardından ağır hasarlı tespit edilen 38 konut sahibine ev yapılması için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
1 AYLIK ASKI SÜRESİ BEKLENİLİYOR
Hak sahiplerinin belirlenmek için İlçe Kaymakamlığında askıya çıkıldığını, bir aylık askı süresinin ardından bölgede çalışmalara başlayacaklarını bildiren Şen, oturulamaz durumda olan konutların yıkılacağını ve yerine bölgedeki yaşam biçimine uygun tek katlı konutların inşa edileceğini belirtti. Bekir Şen, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca depremzedelere ilk etapta acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla gönderilen 200 bin liradan evi hasar görenlere derecelerine göre 6 bin TL ila 2 bin TL arası ödeme yaptıklarını hatırlatarak, "Yapılacak konutlar 2016 yatırım bütçesine alınacak. Depremzedelere borçlanma şeklinde maliyet bedeli üzerinden 2 yıl ödemesiz, 20 yıl vade sağlanarak evleri yapılacak" dedi.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF
 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!