AFAD Müdüründen Korkutan Açıklama:

Güncelleme Tarihi:

AFAD Müdüründen Korkutan Açıklama:
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 13:07

BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİNDE YER ALAN MANİSA’DAKİ ÇOK SAYIDA BİNANIN DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN OLMADIĞI VE RİSK TEŞKİL ETTİKLERİ BİLDİRİLDİ.

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Manisa’daki çok sayıda binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve risk teşkil ettikleri bildirildi. Manisa AFAD İl Müdürü Bekir Şen, Manisa’da Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmayan yapıların çok fazla olduğunu dile getirerek, “Manisa eski bina stoklarının fazla olması nedeniyle olası bir depreme tam manasıyla hazır değil. Eski binaların hızla yenilenmesi lazım.” dedi.
Manisa’da eskiyen ve deprem yönetmeliğine uygun yapılmayan binaların fazla olması olası bir deprem riskinde can ve mal kayıplarının
Manisa’nın deprem konusunda birinci derecede risk taşıyan bölgelerden biri olduğunu söyleyen Manisa AFAD İl Müdürü Bekir Şen, “Manisa, Ege Bölgesi’ndeki konumu gereği riskli bir bölgede bulunuyor. Ege Denizi ve Gediz Havzası’ndaki oluşan depremlerin hemen hemen hepsinden ciddi derecede etkileniyor. Manisa eski bina stoklarının çok fazla olması nedeniyle depreme tam manasıyla hazır değil. Manisa Deprem Yönetmeliği’ne uygun olmayan, eski yapılarından kurtulması durumunda, Türkiye’deki en güvenli bölgelerden biri olabilir. AFAD olumsuzluk teşkil edecek doğal afet durumlarını en aza indirgemek için doğal afet öncesi tedbir, sonrasında ise müdahale konusunda var. Manisa’daki eski binaların hızla yenilenmesi lazım. Bizim arama kurtarmayla alakalı bir problemimiz yok. Bizim tek korkumuz yapıların eski olması.” dedi.
BAŞBAKANLIĞA BAĞLI BİR KURUMUZ
Başbakanlık bünyesinde bir kurum olduklarını ve bütçelerinin Başbakanlık tarafından belirlendiğini söyleyen Şen, “Alan tatbikatlarımız Başbakanlık tarafından belirleniyor. Biz, oluşabilecek risklerden en az nasıl etkileniriz bunun derdindeyiz. Bunun için bir tek afet sırasında ve sonrasında değil; her zaman için hazırlıklı olmak durumundayız.” diye konuştu.
MANİSA RİSKLİ OLDUĞU KADAR DA ŞANSLI
Manisa’nın olası bir deprem için risk taşıdığını, ama bunun yanında konumu gereği şanslı da olduğunu dile getiren Şen şunları söyledi:
“Evet Manisa çok riskli bir bölgede, ancak İzmir’e çok yakın olması ve olası bir afet durumunda müdahalenin kolay olduğunu söyleyebilirim. Çünkü İzmir’de sayıca daha kalabalık bir AFAD şubemiz mevcut. Bu da Manisa’ya müdahaleyi kolaylaştırıyor. Tüm bunların yanı sıra Türkiye’de 25 bölgede AFAD’A ait lojistik depo var. Bunlardan biri de Manisa’da. Manisa’daki lojistik depomuzun içerisinde, 3 adet acil müdahale aracı, 3 bin 745 adet yatak, 6 bin 608 adet battaniye 2 bin 645 yastık, çarşaf, müştemilat ve 3 bin 330 adet de çadır mevcut. Bunlar Başbakanlık bütçesiyle karşılanıyor.”
Bekir Şen, Manisa’da olası bir afet durumunda kullanılmak üzere tespit edilen 8 adet çadırkent alanının olduğunu da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!